Home > #Hoofdnieuws > Guillaume de Mévius en Louis Louka in WRC2 Monte-Carlo

Guillaume de Mévius en Louis Louka in WRC2 Monte-Carlo

Wij hadden dit nieuws al een maand eerder bekend gemaakt en nu bevestigt de RACB dus dat Guillaume de Mévius en Louis Louka met een WRC2 aan de start van de Monte-Carlo verschijnen.

Het programma 2018 van Guillaume de Mévius en Louis Louka ligt nog niet helemaal vast, maar één ding is nu al zeker: de vertegenwoordigers van het RACB National Team staan bij de volgende Rally van Monte-Carlo aan de start met de Peugeot 208 T16 waarmee ze het seizoen 2017 afsloten.

Noem het gerust een vroeg kerstgeschenk! Guillaume de Mévius en Louis Louka zullen hun seizoen 2018 beginnen tijdens de openingsmanche van het wereldkampioenschap rally.

Deelnemen aan de Monte-Carlo, dat heeft iets magisch”, stelt Guillaume de Mévius met een brede glimlach. “Iedere rallyrijder droomt er van om de meest beroemde, meest gemediatiseerde en oudste manche van het wereldkampioenschap te rijden. Maar ik ben er mij ook van bewust dat de Monte-Carlo tevens één van de lastigste wedstrijden van de kalender is.”

Om niet helemaal onbeslagen aan de start te komen werkten onze landgenoten afgelopen weekend al de Rallye du Dévoluy in de regio van Gap af.

We kwamen aan het eind van de eerste proef al in een sneeuwmuur terecht”, legt Guillaume uit. “Gelukkig konden we onze weg verder zetten en zowat honderd kilometer tegen de klok afwerken. Dat zorgde er voor dat we heel wat verschillende omstandigheden kregen te verwerken: verse sneeuw, bereden sneeuw, ‘soep’, ijzel, regen en droog asfalt stond er gedurende de twee dagen op het programma.”

Guillaume de Mévius en Louis Louka komen uit in de WRC2-categorie”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Een uitzonderlijke buitenkans, mogelijk gemaakt dankzij onze partners. Het definitieve programma van onze jonge rallyrijders ligt nog niet helemaal vast. Het zal worden bekendgemaakt tijdens de voorstelling van het RACB National Team 2018, op 17 januari in Brussel.