Home > #Hoofdnieuws > 2018 voor… Dries Vanthoor

2018 voor… Dries Vanthoor

Dubai, Bathurst, Nürburgring, Spa, Monza, Silverstone… mythische namen van al even mythische circuits die allemaal in de agenda staan van kersvers Audi Sport-rijder Dries Vanthoor. De 19-jarige Belg staat voor een zeer mooi seizoen, een intensief seizoen ook, dat start met de 24 Uur van Dubai en zeer laat in het jaar zal eindigen. Meer dan 20 raceweekends staan er al in de agenda van Audi Sport-rijder, al staat de definitieve lijst nog niet helemaal 100% vast. Dries Vanthoor is dan ook zeer gemotiveerd en trappelt van ongeduld om zijn seizoen te starten.

Het was op de vooravond van het klassieke gala van Audi in Duitsland dat Dries Vanthoor het goede nieuws kreeg. Zijn prestaties in 2017 hadden behoorlijk wat weerklank gekregen en vanaf 1 januari 2018 mag hij dus als officiële vertegenwoordiger van het Duitse merk in de arena treden. Uiteraard blijft Dries Vanthoor ook ambassadeur van de Belgian Audi Club, een band die eens te meer zal aangehaald worden.

Dries Vanthoor: “Het is een belangrijke stap in mijn carrière en ik wil nu al de mensen van Audi Sport bedanken om de kans die ik van hen krijg. Zij geloven in me en dat is belangrijk voor een sportman. Ik wil ook mijn familie, mijn vriendin, en enkele mensen bedanken die achter de schermen heel veel voor me doen. Zonder hen was dit niet gelukt. Ik ga dan ook het onderste uit de kan halen om dat geloof in me op een passende manier te beantwoorden en resultaten neer te zetten, met het team en met het merk.

De autosportkalender van Dries Vanthoor is goed gevuld, met een eerste dubbele opdracht in de… winter. “Neen, ik ga niet naar de Dakar of de Trophée Andros voor Audi”, lacht Dries Vanthoor, “maar wel naar naar de 24 Uur van Dubai en de 12 Uur van Bathurst.” Die laatste wedstrijd is uiteraard ook meteen de start van de Intercontinental GT Challenge, een kampioenschap van vier mythische wedstrijden in alle uithoeken van de wereld, waaronder ook de 24 Uur van Spa. Tevens staan de Blancpain GT Series (sprint en endurance) op het menu, net als de ADAC GT Masters, het gereputeerde Duitse GT3-kampioenschap. Maar dat is nog niet alles, want ook de 24 Uur van de Nürburgring en enkele VLN-wedstrijden in de aanloop naar de klassieker in de Duitse Eiffel prijken op de to do-lijst. Tot slot maakt Dries Vanthoor mogelijk ook zijn opwachting in de 24 Uur van Zolder.

Afspraak dus op 12 en 13 januari in Dubai, voor de eerste wedstrijd van Dries Vanthoor in een schitterend 2018.