Home > Circuit > Feestavond in VW Fun Cup

Feestavond in VW Fun Cup

Na een magisch seizoen van de European VW Fun Cup, met gemiddeld 53 wagens op de startgrid, opnieuw een vol huis in de 25 Hours en legendes als Jacky Ickx en Tom Boonen in het peloton, was het tijd om het glas te heffen en de winnaars in de bloemetjes te zetten tijdens de traditionele Awards Night in het Volkswagen Contact Center in Kortenberg.
Natuurlijk werden de kampioenen in de verschillende categorieën geprezen voor hun prestaties. Allure Team en de #277 wonnen hun derde opeenvolgende titel in het algemene klassement, de #54 Pitstop Racing zegevierde in Evo2 en CARPASS LRE by DRT behaalde na twee jaar opnieuw de titel bij de Biplaces. De acht eersten in het algemene klassement en vijf beste Biplaces ontvingen overigens financiële premies van de Belgian VW Club, historische partner van de VW Fun Cup, ter waarde van in totaal 20.000 euro.

Maar zoals ieder jaar zette Kronos Events ook enkele mensen in de verf met een ‘Special Award’. De ‘JG Trophy’ werd voor de tweede keer uitgereikt aan iemand wiens attitude geapprecieerd zou worden door wijlen J.G. Mal-Voy, de gewezen Voorzitter van de Belgian VW Club. Manu Nava, met Acome Racing een vaste klant in de VW Fun Cup sinds het begin der tijden en met de #278 derde tijdens de afgelopen 25 Hours, was de gelukkige winnaar en werd dus als eerste op het podium geroepen.

De ‘Revelatie van het Jaar’ kwam oververdiend op naam van SP Racing (#417), het team dat met Pascal Raes en Sébastien Incardona vierde werd in het kampioenschap. Ze speelden tot het einde mee voor het eindpodium en zetten de favorieten onder druk… en mikken nog hoger in 2018!

Het ‘Initiatief van het Jaar’ werd dan weer gewonnen door het BIKC, het Belgisch Kampioenschap indoorkarting erkend door RACB Sport, die zijn kampioenen liet aantreden op Circuit Zolder.

Nieuw voor 2017 was de ‘Seriously Fun Award’, voor iemand die zijn functie altijd met de glimlach en veel ijver uitvoert. André Joly, de man die zich telkens weer met evenveel plezier bezighoudt met de passagiers bij Carpass LRE by DRT, beantwoordt perfect aan die criteria.

De ‘Honorary Award’ was tot slot voor Roger en Nathalie Bertrand, als dank voor hun bedrijf Publiaplic dat al jaren een vaste waarde is in de autosport. Die inbreng bestaat ook uit een efficiënte en constructieve samenwerking met Kronos Events.