Home > #Hoofdnieuws > Ford Fiesta Sprint Cup Belgium met mooie kalender

Ford Fiesta Sprint Cup Belgium met mooie kalender

De Ford Fiesta Sprint Cup Belgium is nu goed en wel onderweg. Uiteraard is het dan ook uitkijken naar de kalender, een kalender waaraan de organisatie met zorg heeft gewerkt. Op het menu staan vijf meetings, met aftrap begin juli in Zolder en een finale in oktober op de legendarische omloop van Assen.

Vijf meetings, dat is de opdracht voor de deelnemers aan de eerste editie van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Het concept is eenvoudig, met name goed 40 minuten vrije training, een half uur kwalificatie en dan twee races van 25 minuten. Geen rijderswissel, geen complexe strategie, geen Balance of Performance, neen gewoon hard rijden van start tot finish. Iedere rijder beschikt bovendien over dezelfde wagen en dezelfde banden, wat competitie in zijn zuiverste vorm betekent.

Die competitie start dus met de Superprix in Zolder op 30 juni en 1 juli en omdat Zolder een prima circuit is voor mooie gevechten en spannende races, komt de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium terug naar Limburg tijdens de 24 Hours of Zolder, ontegensprekelijk een van de mooiste autosportweekends van de Belgische kalender. Wat volgt is close battle op de omloop van Mettet en dan een afspraak op Spa-Francorchamps. Daar rijden de Belgische rijders en teams rechtstreeks tegen de Nederlandse collega’s, want op de 7 kilometer lange omloop in de Ardennen is een groot startveld zeker geen probleem. De finale vindt dan plaats, eind oktober op het Nederlandse Assen.

De organisatoren van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium gaan nu verder aan de slag en zullen ter gelegenheid van de persdag op het Autosalon in Brussel, op woensdag 10 januari meer nieuws bekend maken.

Kalender (onder voorbehoud goedkeuring RACB)

30 juni – 1 juli: Superprix Zolder

11 augustus: 24 Hours of Zolder

22-23 september: Circuit Jules Tacheny Mettet

29-30 september: Racing Festival Spa

20-21 oktober: Finale Races Assen