Home > #Hoofdnieuws > BMW verlengt contract Maxime Martin niet

BMW verlengt contract Maxime Martin niet

Maxime Martin (BEL) gaat in 2018 een nieuwe race-uitdaging aan en zal niet meer in de kleuren van BMW Motorsport rijden. De 31-jarige Martin reed in 2013 zijn eerste wedstrijden als BMW-rijder en maakte sindsdien op vele vlakken indruk, vooral door zijn veelzijdigheid. Hij werd als rijder in de reeksen van Customer Racing in het team van BMW Motorsport opgenomen nadat hij in de BMW Sports Trophy van 2012 als tweede was geëindigd.

Martin begon in 2013 als regulier rijder voor BMW Team RLL in de American Le Mans Series (ALMS). Het volgende seizoen debuteerde de Belg in de DTM. Zo trad hij in de voetsporen van zijn vader Jean-Michel, die in de jaren tachtig in deze reeks voor BMW reed.

In 64 races behaalde Maxime Martin in totaal drie overwinningen en tien podiumplaatsen. Hij startte driemaal vanuit polepositie en beëindigde het DTM-seizoen tweemaal als zevende algemeen (2014 en 2015) en tweemaal als achtste (2016 en 2017). Martin behaalde met BMW ook talrijke overwinningen in de GT-reeksen. Het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe was de overwinning in zijn thuiswedstrijd – de 24 Uren van Spa-Francorchamps (BEL) – met de BMW M6 GT3.

Namens BMW Motorsport wil ik Maxime Martin bedanken voor zijn inzet gedurende de afgelopen vijf jaar“, aldus BMW Motorsport Director Jens Marquardt. “Maxime bewees dat het bij ons mogelijk is om van Customer Racing op te klimmen naar het topniveau van fabrieksrijder. Het was altijd indrukwekkend om te zien hoe moeiteloos hij kon omschakelen tussen DTM- en GT-wagens. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst.

Martin: “De vijf jaar lange samenwerking als officiële fabrieksrijder van BMW was voor mij in elk geval een prachtige tijd bij BMW. De twee jaar daarvoor reed ik bij het Marc VDS Racing Team al in een BMW, zodat ik nu al zeven jaar bij het merk ben, eerst in de Customer Racing, en daarna als fabrieksrijder. We hebben samen grote successen behaald, met overwinningen en podiumplaatsen in de DTM, de overwinning in de 24 Uren van Spa-Francorchamps en de tweede plaatsen in de 24 Uren op de Nürburgring. Ik wil Jens Marquardt, Adam Baker en Rudi Dittrich bedanken, die vijf jaar geleden in mij geloofden en mij de kans boden om als fabrieksrijder bij BMW aan de slag te gaan. Ik geloof dat zonder hun steun alles misschien anders zou zijn verlopen. Maar, soms heb je nieuwe uitdagingen en verandering nodig, en dus heb ik besloten nieuwe horizonten op te zoeken. Ik kijk uit naar wat er mij in de toekomst nog te wachten staat, maar het was een geweldige tijd bij BMW en ik wil graag iedereen bedanken die daaraan heeft meegewerkt.