Home > Circuit > Afscheid van auto-en motorfan Johnny Hallyday

Afscheid van auto-en motorfan Johnny Hallyday

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Getimage-6.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Getimage-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Getimage-5.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Getimage-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Vandaag staat Parijs op zijn kop voor de begrafenis van Johnny Hallyday, het Franse podiumicoon. Hallyday overleed op 6 december en vandaag, 9 december trekt zijn begrafenisstoet door de Franse hoofdstad. Bij onze partnersite Speed Action TV.be bracht Vincent Franssen een hommage aan Johnny Hallyday, die buiten een geboren entertainer, ook een gepassioneerd motorliefhebber en amateur autoracer was. Mooie wagens en motoren waren een rode draad doorheen zijn leven. Zo zagen we Johnny aan het werk in de Rally Monte-Carlo van 1967, met een sneeuwwitte Ford Mustang, nummer 105. In 2001 nam hij deel aan de Rally van Tunesië en een jaar later haalde hij het nieuws toen hij meedeed aan de befaamde Paris-Dakar, met Rene Metge als co op een Nissan Patrol van het Team Dessoude. Tussen zin uitgebreide, persoonlijke wagen zat er ook een Belgische Gillet Vertigo. Jean-Philippe Smet was zijn echte naam, en hij had ook Belgische roots. Hij gaf het race-virus door aan zijn zoon David Hallyday, die verschijningen maakte in GT-races en in de Porsche Supercup.

De legende van Johnny Hallyday leeft natuurlijk veel meer uitgesproken bij onze Franstalige landgenoten, maar ook in Vlaanderen zijn er talloze fans. Zijn begrafenisstoet, die van de Arc de Triomphe naar de kerk van St-Madeleine rijdt, wordt geëscorteerd door 700 motoren. Hallyday was een liefhebber van Harley-Davidson.

(foto’s: via speedactionTV.be/Vincent Franssen)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Getimage-4.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]