Home > #Hoofdnieuws > Didier Van Dalen rijdt heel seizoen Porsche Cup Benelux

Didier Van Dalen rijdt heel seizoen Porsche Cup Benelux

Sinds 2016 start er een Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Kronos Porsche Centre tijdens de manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het voorprogramma van de FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps. In 2018 zal Kronos Porsche Centre nog beter doen, want het team betwist het hele kampioenschap! Niet minder dan zes meetings en twaalf races staan op het menu op de mooiste circuits, waaronder Spa-Francorchamps, Zandvoort (NL) en Le Castellet (Fra).

“Het toeval helpt soms een handje”, glimlacht Thierry Van Dalen, C.E.O. van Kronos Porsche Centre. “Na de 20ste verjaardag van onze concessie in 2017, zal Porsche in 2018 zijn 70ste verjaardag vieren. De competitie zit in het DNA van het merk en in dat van onze concessie. We wilden dus een sportief programma met de mogelijkheid om evenementen voor onze klanten te organiseren.”

Na zijn goede ervaringen in de Porsche Cup in het voorprogramma van het WEC en tevens in de Belcar Endurance, gaat Didier Van Dalen dus verder met een Flat-6 in de rug. In het dagdagelijkse leven houdt hij zich bezig met de verkoopservice en de marketing van de concessie en tijdens de weekends zal hij zich dus aan het stuur zetten van een gloednieuwe Porsche 911 (991) GT3 Cup GEN II. Onder de motorkap achteraan zit de gloednieuwe 4.0 liter krachtbron, goed voor 485 paarden, de laatste evolutie van de legendarische bolide uit de Supercup. Als kers op de taart zal de Porsche 911 van Didier Van Dalen een wel heel opvallende look meekrijgen, met name die van de spectaculaire en psychedelische Porsche 917 LH uit 1970. Dit racemonster heeft zonder meer bij de liefhebbers van het merk voor heel wat herinneringen gezorgd!

“Ik ben uiteraard heel blij om de 12 races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te rijden, of met andere woorden het hele kampioenschap”, aldus de Brabander. “Julien en Joël blijven mijn vaste technische staff, zij deden dat al tijdens de voorbije seizoenen en hun dagtaak is tevens hier in de concessie. Ik heb behoorlijke resultaten behaald tijdens mijn beide deelnames in Spa, maar toch wordt 2018 voor mij een leerjaar. Het is de eerste maal dat ik een volledig sprintkampioenschap zal betwisten, zonder steun van een teamgenoot. De concurrentie in de categorie A zal zeer stevig zijn. Ik wil er alvast het beste van maken.”

 

Kalender 2018:

 

April (TBC): Test-Day – Spa Francorchamps

03-05 mei: FIA World Endurance Championship – Spa Francorchamps

19-20 mei: Jumbo Racing Days – Circuit Park Zandvoort

09-10 juni: Porsche Racing Days – Circuit Park Zandvoort

juli: TBC

15-16 september: FIA Truck Grand Prix – Zolder

13-14 oktober: GT4 Series – Circuit Paul Ricard