Home > Rally > Divers > Overdrive armada naar 40ste Dakar

Overdrive armada naar 40ste Dakar

De Belgische formatie Overdrive Racing van Jean-Marc Fortin zal met niet minder dan 10 Toyota Hilux 4×4 aan de start staan van de 40ste “Dakar” (6-20 ajnuari 2018).

Drie daarvan staan in de kleuren van Toyota Gazoo Racing, maar de wagens werden gebouwd in Villers-le-Bouillet, net als alle anderen. Ze worden gefinancierd door Toyota South Africa. Aan boord vinden we de duo’s Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel, Giniel de Villiers-Dirk Von Zitzewitz en Bernhard Ten Brinke-Michel Perin.

Naast de fabrieksmachines kan Overdrive Racing tellen op meerdere outsiders, zoals de Argentijn Lucio Alvarez en de Zuid-Afrikaan Robert Howie, de Fransman Ronan Chabot die wordt bijgestaan door Gilles Pillot, en de Nederlander Peter Van Merksteijn, genavigeerd door de Pool Maciej Marton.

Vermelden we nog die andere Argentijn, Alejandro Miguel Yacopini, met naast zich Marco Scopinaro, de Portugese voetbalcoach Villas Boas met Ruben Faria, en er zit zelfs een Chinees team bij Overdrive Racing, met Zhou Yong, genavigeerd door… Stéphane Prévot. Onze landgenoot staat voor het eerst aan de start van de Dakar. Het andere Chinese team bestaat uit Zhitao He en Zhao Kai.

Met deze armada zou Overdrive Racing moeten opvallen in deze 40ste Dakar. “Met Overdrive het opnemen tegen Peugeot, het blijft een gevecht van David tegen Goliath”, lacht Jean-Marc Fortin. “Maar in dit soort wedstrijden kan er vanalles gebeuren…”

(foto: Overdrive via Speedactiontv)