Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor… Xavier Maassen?

Hoe was 2017 voor… Xavier Maassen?

Wat vind je van je seizoen 2017?

“Het was een geweldig seizoen met als kroon de tweede titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Mooi om in deze klasse voor de tweede maal te winnen. Het rijden in de Porsche Cup is geweldig omdat het zo puur is en je geen last heb van Balance of Performance. Het is echt aan het team en de rijder om het verschil te maken. Ik moet DVB RACING bedanken voor een perfecte wagen heel het seizoen. De ondersteuning was top.”

Wat was je mooiste prestatie?

“De mooiste prestatie was toch wel de volle buit in Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen. Met twee poleposities, twee overwinningen en twee snelste rondetijden hebben we daar de basis gelegd voor de titel. Het was een topweekend, niet alleen qua prestaties, maar ook door de volle tribunes en duinen tijdens dit evenement. Het is altijd mooi om voor volle tribunes te mogen rijden.”

En 2018?

“Voor 2018 staat alles nog open. Het kan eigenlijk nog alle kanten opgaan. Van GT3 tot Porsche Cup tot GT4 tot 24-uursraces. In de komende periode wil ik samen met mijn partners kijken wat de beste mogelijkheden zijn. Een ding staat voorop, ik wil kunnen strijden voor de overwinning en de context moet dus de juiste zijn.”