Home > #Hoofdnieuws > Abt en Audi winnen de tweede in Hong-Kong

Abt en Audi winnen de tweede in Hong-Kong

Daniel Abt (Audi Sport ABT Schaeffler) heeft in Hong-Kong de tweede Formula e-race van het weekend gewonnen. Hij ging in de laatste ronden voorbij aan Edoardo Mortara (Venturi), die een kleine fout maakte en derde werd, achter de jarige Abt en Felix Rosenqvist (Mahindra Racing).

Na een lange startprocedure, waarbij uiteindelijk achter de safety car van start werd gegaan, verloor poleman Felix Rosenqvist (Mahindra) zijn voordeel bij het aanremmen van de eerste bocht. Hij spinde, en zorgde voor heel wat sores toen hij terug op de baan kwam. Zo deelde o.a. Luca Filippi (Nio) in de klappen.
Mortara erfde dan de leiding en kon een voorsprong van een drietal seconden houden op Abt. Ook na de pitstop hield Mortara vast aan de leiding tot… in de voorlaatste ronde. Toen spinde hij rond met vermoedelijke remproblemen en ging de zege in cadeauverpakking naar Daniel Abt.

In het kampioenschap leidt de Duitser nu met 36 punten, voor Sam Bird, de winnaar van gisteren, met 33 punten en Jean Eric Vergne (Techeetah) met 31. Rosenqvist realiseerde nog een goede inhaalrace in Hong Kong en ligt in het kampioenschap nu op de 4de plaats met 22 punten.

De volgende e-Prix is op 13 januari in Marokko.