Home > #Hoofdnieuws > Ford Fiesta Sprint Cup Belgium start onder goede gesternte

Ford Fiesta Sprint Cup Belgium start onder goede gesternte

Amper een week na de eerste aankondiging van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium voor het seizoen 2018, is de interesse meer dan behoorlijk. De organisatie werkt ondertussen hard verder op sportief, organisatorisch en technisch vlak en een aantal vragen van potentiële rijders en teams werden ondertussen ook al beantwoord. Nog even samenvatten, de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium is een sprintformule, die zich richt op jong en oud met een hart voor sprint op circuit. In 2018 staan er vijf meetings op de kalender, met aanvang op Circuit zolder tijdens de Zolder Superprix tijdens het weekend van 1 juli met een finale in Assen, op 21 oktober. De auto is een Ford Fiesta ST-Line van de allerlaatste generatie, met goed 160 pk onder de motorkap. Racen gebeurt volgens de meest eerlijke formule: alle rijders hebben dezelfde wagen en banden en na een intense spurt komt de snelste als eerste over de meet. Om alles nog beter te duiden, stelden we drie vragen aan de technische coördinator, Ronald Hessels.

Wat zijn de eerste reacties uit de autosport?

“Zeer bemoedigend, want goed een tiental Belgische teams toonden in de eerste uren en dagen meteen zeer concrete interesse, met de duidelijke intentie om wagens te bestellen. Dat gaat van 1 of 2 Fiesta, tot een structuur die er zelfs 5 zou kunnen aankopen. Vandaag kunnen we daardoor al stellen dat een startveld van 15 à 20 wagens zeker niet onwaarschijnlijk is. Ook van de kant van de rijders is er meer dan voldoende interesse, met naast de jonge wolven ook kerels uit de karting die voor hetzelfde budget van die karting nu bij ons willen racen en zo hun eerste stappen in de autosport gaan zetten.”

Wat zijn de volgende stappen voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium?

“We werken nu hard op sportief, organisatorisch en technisch vlak om alles zo snel mogelijk in goede banen te leiden. De kalender volgt over korte tijd, terwijl we ook een eerste meeting voorzien met de betrokken partijen en een globale presentatie in de eerste helft van januari. Ondertussen komen ook de eerste wagens naar ons land.”

Is de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium enkel voor jonge rijders bedoeld?

“Hoewel het vaak jonge kerels zijn, die we in dit soort competities terugvinden, is iedereen welkom, op professionele rijders na. We zullen ons daarvoor baseren op de FIA Driver Ranking en in ons reglement duidelijk aangeven wie wel en niet aan de start kan verschijnen. Om het met een boutade te stellen, we mikken niet op kerels als Laurens Vanthoor of Maxime Soulet, wel op hun opvolgers.”