Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor… Bert Redant?

Hoe was 2017 voor… Bert Redant?

Bert Redant is niet alleen een ex-Belgisch kampioen en voormalig winnaar van de 24 Hours of Zolder, de man van de bekende bandencentrales is ook vader van twee racende zonen en dat kenmerkte zijn seizoen 2017!

Wat vind je van je seizoen 2017?

“Mijn seizoen 2017 wordt eigenlijk gekenmerkt tot één enorm mooi moment, met name mijn zonen Ayrton en Yannick zien winnen in hun klasse bij hun eerste deelname aan de 24 Uur van Zolder. Je eigen kinderen zien opgroeien en mee die passie voor de autosport delen, is fantastisch.”

Wat was je mooiste prestatie?

“Mijn eigen mooiste prestatie kwam er tijdens de BGDC in Zandvoort. We moesten strijden met de BMW M2 van Qvick en dat vanuit een verloren positie. Toch hebben we nog kunnen winnen ondanks een zeer moeilijk en amateuristisch verloop van de wedstrijd.”

En 2018?

“Veel pistes liggen open voor het komende seizoen 2018, maar zoals elk jaar ben ik er nog niet uit wat het zal worden. In ieder geval ben ik zeer te vinden voor de 24 Hours Series van Creventic, die zeer professioneel en klantvriendelijk georganiseerd worden. Ik probeer iets in die stijl op poten te zetten. Het is echter zeer moeilijk om daar de vereiste budgetten voor te vinden, gezien de meeste wedstrijden in het buitenland plaatsvinden. De nieuwe Cup met de Ford Fiesta kan een piste zijn voor de zonen.”