Home > Circuit > Kimy Racing met de laatste van het jaar op Mettet

Kimy Racing met de laatste van het jaar op Mettet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het werd een intens dagje op de piste en een knotsgekke avond in de nieuwe zaal van het Circuit Jules Tacheny op Mettet! Vorige zaterdag besloot de 2CV Racing Cup 2017 in alle schoonheid tussen Samber en Maas, met twee manches van 180 minuten, een prijsuitreiking zoals het hoort en vooral de officiële voorstelling van het seizoen 2018, dat er meer dan veelbelovend uitziet!

Op sportief gebied waren er velen die wilden schitteren tijdens deze laatste finale van de competitie, een goede maand na de zeer populaire 24H2CV. Met een dertigtal wagens aan de start was het feest compleet op de piste van Mettet, vooral dan nog omdat de weersomstandigheden, logischerwijze herfstig weer, toch wisselden. Het was vettig, dan bijna droog, dan vochtig en dan doorweekt! Maar dat weerhield de “eendjes” er niet van om rondes af te malen. Na het afwerken van de twee delen van de wedstrijd, was het de #23 Kimy Racing, een zekere waarde binnen het peloton, gereden door Pierre-Yves Vigneron en Christophe Gasperin die er als beste uitkwamen, met een comfortabele voorsprong van twee rondes op de #16 BMR 2 van Jean-Pierre Blaise en Philippe Marquet enerzijds en de #70 Splifar by CGS Racing Team met Christophe Hooreman, Steve Hooreman en Gilbert Gillard, anderzijds.

De BMR-ploeg van de familie Blaise lukte trouwens een mooi resultaat als geheel, aangezien de #14 BMR 1 van Jean-Marc Louys, André Blaise en Rudy Coppieters zich vierde klasseerde in het algemene klassement, en voorging aan de #65 BNLL 2 (Claude Crespin-Bernard Crespin-Vincent Steels) en de meer dan Britse #53 Wingrove Racing (Matty Cobb-Marc Waghorn).

Minder bijval was er voor de andere topteams met ‘Mr President’ Robert Van Gysegem die de #29 Poulidor al het gras liet afrijden van het lokale gazon van in de eerste ronde van de eerste manche, voordat hij verraden werd door zijn koppeling! Een probleem met de aandrijfas was er voor de #1 JMCE Racing 1 van Etienne en Léonard Licops, vergezeld van Patrice Lacroix. En dan was er nog meer teleurstelling bij de #48 LVR-Cap 48 van Lionel Vandercam en de jonge rijder van het RACB National Team, Denis Dupont. Zij vielen ook ten prooi aan problemen met de koppeling.

De #88 Racing Team Gaumais van Patrick Cousin, Karel Dropsy, Loïc Franzen en Fabian Hulstaert reed eenzaam aan kop van de categorie ‘Prototypes’. De Fransen op de #72 Team Basket Club (Yvonnic Gablier-Thony Brisse-Florent Dubois-Frédéric Morvant) daarentegen behaalden een solide overwinning binnen de rangen van de verbeterde wagens, de ‘Améliorées’. Zij gingen voor aan de #47 2CV Wet Dream RT (Staf Mertens-Sven Van Wijmeersch) en de #90 2CV de Feu (Jean-Eric Brethenoux-William Bernet-Marc De Well). Nog een Franse overwinning was er binnen de “Classics”, met de #435 2 Pattes Folles (Leny Cannesant-Justin Cannesant-Sylvain Votte) die de betere was van de #602 Brokensport (François Asselborn-Eric Larreur-Romauld Cadot) en de #41 Team Basket Cup (Michel Gablier-Bernard Rousse-René Hoeymakers). En in de klasse ‘Xpérimentales’ tenslotte, was er de zege van de #43 Globule Team van Philippe Courtois en Thierry De Zan.

En de kampioenen zijn…

Na dit ultieme treffen in twee tijden was het tijd om volop aan het rekenen te gaan, en twee uren na het einde van de wedstrijden, werden de trofeeën uitgereikt aan de kampioenen 2017 van de 2CV Racing Cup! In het algemene klassement en in de categorie ‘Hybrides’ is het Rudy Coppieters die de titel behaalt met een totaal van 962 punten. Hij staat daarmee voor Samuel Chenier (888 punten) en het duo Bernard Crespin-Claude Crespin (884 punten). Het noteren waard: de top 5 klassering van de Brit Matthew Cobb. Vermelden we nog dat er… 431 rijders werden geklasseerd bij het afsluiten van de 2CV Racing Cup 2017. Wie biedt meer?

Patrick Cousin, Loïc Franzen en Karel Dropsy behalen voor hun part de zegekroon bij de ‘Prototypes’, net zoals Jean-Eric Brethenoux en Marc De Well bij de ‘Améliorées’, en nog François Asselborn en Eric Larreur bij de ‘Classiques’. Dat betekent dat de Fransen schitterend presteerden in deze laatste twee categorieën. Applaus ook voor Jean-Pol Lempereur, die de zegekrans behaalde bij de ‘Xpérimentales’.

 

De afspraken staan vast! Een schitterend tussenseizoen gewenst aan iedereen en afspraak in het begin van de maand maart 2018…


Info www.24h2cv.bewww.2cvracingteams.be

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”11544,11545,11546,11547″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag