Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2018 in detail

Dakar 2018 in detail

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_video _builder_version=”3.0.72″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=0jTf_dS_AB4″ /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Dakar viert in januari zijn 40ste editie. Organisator ASO heeft de details van deze verjaardagseditie bekend gemaakt en voor de 10de editie in Zuid-Amerika, doet de marathonrally Peru, Argentinië en Bolivia aan.

Meer dan 500 deelnemers uit 54 landen zullen op zaterdag 6 januari de start nemen. 100 wagens, 190 motoren en quads en 42 vrachtwagens gaan de strijd aan over een parcours van 9.000 km, waarvan 4.500 km tegen de chrono. Vijf dagen lang zullen de deelnemers op meer dan 3000 meter hoogte vertoeven.

Peugeot vertrekt als favoriet met de 3008 DKR, voor onder meer Sébastien Loeb en Stéphane Peterhansel. Bij Toyota vinden we Nasser Al-Attiyah, terwijl bij MINI Mikko Hirvonen, maar ook Tom Colsoul van de partij zal zijn.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bij de deelnemers ook 11 Belgen. Jeroen Ramon (#120/Yamaha) is de enige Belgische motorrijder. Uiteraard is er Tom Colsoul met de Pool Jakub Przygonski in de #312 MINI John Cooper Works en ook François-Xavier Béguin navigeert, met name de  Fransman Patrick Sireyol (#329/Buggy). Bij de vrachtwagens is er Serge Bruynkens met de Kazach Arthur Ardavichus en de Nederlander Michel Huisman (#508/Iveco). Peter Willemsen komt terug aan de start. Hij vormt team met de Nederlanders Ton van Genugten en Bernard der Kinderen (#509/Iveco). Het Belgische RTS Racing komt met twee vrachtwagens aan de start. De 514 is met Steven Rotsaert, Charly Gotlib en Jan Van Der Vaet volledig Belgisch. (#514/MAN). De tweede vrachtwagen van het team wordt bemand door de Belgen Dave Ingels en Kurt Keysers en de Pool Michal Wrzos (#523/MAN). Dave Berghmans is in het gezelschap van de Fransen Sylvain Besnard en Sylvain Laliche (#537/Mercedes).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege