Home > #Hoofdnieuws > Neuville in WRC Australië als leider slotdag in

Neuville in WRC Australië als leider slotdag in

In Australië leidt Thierry Neuville voorlopig in de laatste WK-rally van het jaar. Onze landgenoot nam de leiding over van Andreas Mikkelsen, die opgaf.

De laatste fase van de tweede dag verliep echter chaotisch, met het annuleren van de tweede passage op Newry 17, waar een beschadigde brug de rijders hinderde. Ondertussen was leider Andreas Mikkelsen in zijn Hyundai naar de lappenmand verwezen. De Noor reed in de 10de proef tweemaal lek en had geen reserveband meer voorhanden om zijn weg verder te zetten.

Teamgenoot Thierry Neuville kon zo de leiding overnemen en zal de laatste dag van de slotproef van het WK aanvatten met 20,1 seconden voorsprong op Jari-Matti Latvala (Toyota) en 40,6 seconden op Ott Tänak (Ford), Neuville’s rivaal in de strijd om de tweede plaats in het WK. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul wonnen overigens drie KP’s deze nacht, waaronder de mythische passage van Nambucca. Sébastien Ogier kent gene makkelijke rally en is zesde.

Jourdan Serderidis en Fred Miclotte zijn mooi 13de in hun Citroën.