Home > Circuit > In een notendop: F3 Macau – Fittipaldi kampioen in Sakhir

In een notendop: F3 Macau – Fittipaldi kampioen in Sakhir

De F3 Grand Prix blijft een kijkstuk in Macau en in de kwalificatierace was het alvast de Brit Callum Ilott (Dallara Mercedes) die zich liet opmerken. Hij ging bij de start dadelijk voorbij Lando Norris (Dallara Volkswagen), joeg achter poleman Eriksson (Dallara Volkswagen) die hij in de derde ronde achter zich liet. Daarna bouwde hij zijn voorsprong uit naar meer dan 7 seconden op 10 rondes! Achter de ongrijpbare Illot vervolledigden Eriksson en Sergio Sette Camara (Dallara Volkswagen) het podium. Morgen is er dan de hoofdrace voor de F3.

Pietro Fittipaldi wordt laatste kampioen World Series

In Sakhir (Bahrein) noteerden we een zege van de debutant Henrique Chaves in de World Series V8 3.5. De Mexicaan haalde het voor AVF van Pietro Fittipaldi (Lotus) en Roy Nissany (RP Motorsport). De neef van ex-F1 wereldkampioen Emerson Fittipaldi schuwde elk risico en ging dan ook niet op zoek naar Chaves. De tweede plaats was immers voor Pietro voldoende om de laatste kampien te worden in de geschiedenis van de “World Series”.