Home > Circuit > Eric De Doncker wil naar 24 Uur van Le Mans

Eric De Doncker wil naar 24 Uur van Le Mans

Het was een uitdaging en ze hebben ze met brio afgewerkt! Na de titel in Groep C Racing met de Spice SE90C ex-Eric van de Poele, beslisten Eric De Doncker en zijn team Motorsport 98 om een Ligier JS P3 aan te kopen en de Michelin Le Mans Cup 2017 te betwisten. Deze reeks bracht hen van Monza, via Le Mans (voorprogramma van de 24-uursrace), de Red Bull Ring, Le Castellet, Francorchamps tot Portimao. Samen met de snelle ex-fabrieksrijder van Bentley, Andy Meyrick, wilde Eric De Doncker in de kopgroep plaatsnemen. Dat lukte, want ze sloten af als derde in het kampioenschap.

“Vanaf Monza wisten we dat we erbij waren”, legt de verantwoordelijke van Motorsport 98 uit. “Ondanks het feit dat we weinig konden testen, reden we meteen naar de top-5. Tijdens de Road To Le Mans, werden we 6de en 9de, ondanks wat kleine tegenvallers. Op de Oostenrijkse Red Bull Ring flirtten we opnieuw met het podium en werden we 4de. Op de omloop van Le Castellet, werden we aangereden door een wat hevige GT-rijder tijdens de start, maar op het circuit van Francorchamps keerden de kansen met een eerste podium! Tijdens de finale in Portimao, verliep alles als in een droom en werden we tweede op drie seconde van de winnende Norma, maar na de race verdween die Norma uit de uitslag en waren wij dus de winnaars. Het resultaat van dat alles was een eindpodium in dit kampioenschap, voor teams zoals Graff en Spirit of Race. Dat is toch beter dan we verwacht hadden…”

In 2018 zal Motorsport 98 opnieuw van de partij zijn in de Michelin Le Mans Cup, met nog meer ambitie. Eric De Doncker geeft tekst en uitleg: “Ik denk dat we met de ervaring die we nu hebben volgend seizoen voor de titel kunnen gaan. Andy Meyrick is weer van de partij en sinds Portimao werken we met een Engelse ingenieur die ons veel heeft bijgebracht en met als resultaat de zege in Portugal. Daarom moeten we niet rond de pot draaien, volgend seizoen willen we voor de titel gaan. Bovendien rijden we op dezelfde circuits: Paul Ricard, Monza, Le Mans, Red Bull Ring, Spa en Portimao.”

En dat is nog niet alles, want naast de races van de Michelin Le Mans Cup in Le Mans, wil Eric De Doncker ook voor de tweede maal in de 24 Uur van Le Mans aan de start verschijnen!

“Ik heb gesprekken met een Frans team dat een LM P2 inzet. Om die droom te realiseren, moeten we een overeenkomst met een aantal sponsors vinden, maar ik denk dat Le Mans nog één van die autosportraces is, die echt doet dromen. Commercieel is daar dus heel wat mogelijk. Ik kruis mijn vingers…”

Nu het boek van 2017 gesloten is, wil Eric De Doncker nog het hele team Motorsport 98 bedanken voor de inzet en de passie, op circuit en in de atelier van Spy. “Met Julien Daivier, de technisch verantwoordelijke, is Motorsport 98 een echt familiaal team gebleven dat op een professionele manier werkt. De resultaten zijn daar het bewijs van. Bedankt dus aan iedereen, met inbegrip van mijn vrouw Cath, die ook heel wat organisatorisch werk verricht en de catering voor het team verzorgt. We gaan nu 2018 goed voorbereiden! Tot dan!”