Home > Uncategorized > De Mévius-Louka in de Rallye du Var

De Mévius-Louka in de Rallye du Var

Eind november breien Guillaume de Mévius en Louis Louka een vervolg op hun ervaringen met de Peugeot 208 T16, een tocht die begon in de Condrozrally. De vertegenwoordigers van het RACB National Team werken dan de Rallye du Var af, om zo het seizoen 2018 voor te bereiden.

De laatste manche van het Belgian Rally Championship was niet de laatste wedstrijd van het seizoen voor Guillaume de Mévius en Louis Louka. Van 23 tot 26 november zullen onze landgenoten in Zuid-Frankrijk actief zijn, met een 208 uit de R5-klasse.

Ik kijk nu al uit naar deze laatste wedstrijd van het Franse asfaltkampioenschap”, stelt de Belgische rijder. “Het wordt voor mij geen stap in het onbekende. In 2015 stond ik er al aan de start met een 208 R2. Het is een schitterend, maar veeleisend parcours. De wegen in de bergen zijn er meestal smal en bochtig. Als je een vergelijking met een andere wedstrijd zou maken, dan moet je het eerder richting Corsica dan richting Catalonië zoeken. Deze keer zal onze wagen een pak krachtiger zijn dan twee jaar geleden. Tijdens de verkenningen, die beperkt zijn tot drie passages, zullen we nieuwe nota’s moeten opstellen, die beter passen bij het accelereren en de indrukwekkende bochtensnelheid van de Peugeot 208 T16. Over het algemeen is de grip er niet slecht, maar eind november kunnen de weergoden wel eens wispelturig blijken.

Het Belgische duo heeft maar één opdracht: kilometers afmalen. “We geven Guillaume en Louis geen doel qua resultaat mee”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Hun opdracht is de finish te halen en zo hun ervaring in de R5 te maximaliseren. Dat zal hen toelaten om, nu al, het seizoen 2018 voor te bereiden.