Home > Circuit > De 35ste Macau Grand Prix komt er aan

De 35ste Macau Grand Prix komt er aan

Alle ogen zijn binnen drie weken (van 16 tot 19 november) gericht op Macau, een kleine Portugese enclave op het Indische schiereiland. Al decennia lang worden daar hoog aangeschreven wedstrijden gereden. De FIA F3 World Cup wedstrijd wordt het juweel in de kroon.

De deelnemerslijst voor de F3 Grand Prix bevat de nieuwbakken FIA Formula 3 Europees kampioen Lando Norris. Carlin stuurt een armada van vijf wagens met Jehan Daruvala, Ferdinand Habsburg, Formule Renault Eurocup leider Sacha Fenestraz en Devlin De Francesco. Prema zendt een vierkoppige formatie met Callum Ilott, Maximilian Gunther, Mick Schumacher en Guan Yu Zhou), Motopark komt met Joel Eriksson. Verder zien we Tadasuke Makino, F2 rijder Sergio Camara en Daniel Ticktum.

Dan zijn er nog Van Amersfoort met Pedro Piquet en Ralf Aron, en de terugkeer van het legendarische Tom’s Toyota met de Japanners Sho Tsuboi en Ritomo Miyata, terijl de 50-jarige teammanager Ryuji Kumita (gekend onder de naal “de draak”) in het eigen B-Max team aan de slag mag.

In totaal telt de lijst 22 deelnemers.
Naast de F3 wedstrijd zijn er nog races voor de FIA GT World Cup, de WTCC, Macau Toerwagens en een Superbike motorrace.

(foto: prema powerteam)

You may also like
F3 Macau: Ticktum wint onderbroken race (update)
F3 Macau: kwalificatierace voor Ticktum
FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk
F3 Macau: Ticktum overtuigend op pole