Home > #Hoofdnieuws > Het weekend van… kampioen Ward Sluys

Het weekend van… kampioen Ward Sluys

Voor de laatste en beslissende meeting van de Benelux Supercar Challenge trokken de teams afgelopen weekend richting het Nederlandse Assen, uiteraard voor twee wedstrijden op het wereldberoemde TT Circuit, waar jaarlijks de Nederlandse Moto GP wordt verreden. Enkele weken na de verplaatsing naar de Duitse Nürburgring kregen de deelnemers aan de Benelux Supercar Challenge dus weer een mythische omloop voor de wielen geschoven. Uiteraard stonden er weer twee races van één uur op het menu en die beide afspraken zouden de kampioenen voor het seizoen 2017 aanduiden. Voor Ward Sluys en zijn teamgenoot Bas Schouten stond er dus heel wat op het spel. Zij konden rekenen op de schitterende BMW M4 Silhouette van JR Motorsport en vertrokken als titelfavorieten aan de laatste wedstrijden. Maar zoals we allemaal weten, valt in sport de beslissing pas op de meet.

Ward Sluys en zijn Nederlandse teamgenoot Bas Schouten zijn dus de nieuwe kampioenen in de Benelux Supercar Challenge. In hun JR Motorsport BMW M4 Silhouette won het duo de race op zaterdag in het Noord-Nederlandse Assen en op zondag eindigden ze als derde in de afsluiter van het seizoen. Meteen was de titel binnen, de tweede al voor Ward Sluys in de competitie voor GT’s en toerwagens. Ward Sluys heeft de afgelopen seizoenen een mooi palmares bijeen gereden en sluit dit seizoen in de Benelux Supercar Challenge als verdiende kampioen af.

We hebben een mooi seizoen achter de rug en de strijd met onze sterkste tegenstander, Porsche-rijder Roger Grouwels was altijd sportief en tegelijkertijd stevig”, doet de ProDiaxo-rijder het verhaal van het seizoen. “We reden in de eerste race van het weekend naar winst en onze tegenstander kende pech, wat meteen de titelstrijd afsloot. Ik ben bijzonder opgelucht dat het zover is, want zo’n titel is voor de partners, het team en uiteraard de rijders altijd een bekroning van een seizoen hard werken. Ik wens dan ook alle betrokkenen erg hard te bedanken voor de steun en de mogelijkheden die ik gekregen heb.”

Op zondag reden Bas Schouten en Ward Sluys nog naar een derde plaats, nadat ze heel wat strafseconden uitzaten tijdens de pitstop en een lange safety car de comeback van de snelle BMW wat dwarsboomde. “Maar goed, een podium om het seizoen af te sluiten, ik maal er niet om.

Ward Sluys maakt zich nu op voor de 24-uursrace in het Amerikaanse Austin, op het circuit waar dit weekend de Amerikaanse F1 GP is verreden. Sluys zal er opnieuw met een BMW rijden.. Samen met Nick Geelen en Marco Poland bereidt hij zijn deelname voor aan de 24 Uur van COTA USA in november met een WTCC BMW van JR MOTORSPORT.

(persbericht)