Home > #Hoofdnieuws > Jongste team ooit in VW Fun Cup

Jongste team ooit in VW Fun Cup

ComToYou Racing is een Belgisch raceteam dat de laatste jaren een plaats heeft veroverd op de Belgische autosportscène. Het team heeft ook een hart voor de jonge rijders. Onder meer Mathieu Detry, Sam Dejonghe en Denis Dupont, drie finalisten (twee laureaten) van het RACB TCR stuurwiel, hebben met het team van Jean-Michel Baert kunnen samenwerken. Nu zullen drie andere jonge Belgen op 28 en 29 oktober tijdens de 8 Hours of Zolder, met de VW Fun Cup kunnen kennismaken dankzij hetzelfde team.

Kronos Events en ComToYou maken het dus mogelijk dat drie van de finalisten van het RACB eenzitterstuurwiel 2017 samen het jongste team ooit worden in de VW Fun Cup. We hebben het dan over Gilles Magnus (18), Tristan Foldesi (16) en Ugo de Wilde (14), of een gemiddelde van 16 jaar voor de drie heren.

Ik vind het een mooi project dat me onmiddellijk aansprak”, aldus de patron van ComToYou, Jean-Michel Baert. “De Fun Cup is een prima leerschool om leren in peloton te rijden, in te halen, het verkeer in te schatten en dat met wagens die breder zijn dan die eenzitters. Ons doel is om jongeren te helpen groeien. Dat kan door te rijden, maar ook door hen de kneepjes van de communicatie bij te brengen, we helpen hen met een sponsordossier, ze leren te antwoorden op vragen van een interview en ze kunnen ook steun krijgen in hun zoektocht naar partners.”

De vicekampioen Formula Renault 2.0 NEC, Gilles Magnus, is de kapitein van het trio, want hij reed al twee jaar in een eenzitter en meerdere jaren in karting. Bovendien won hij recent nog de 24 Uur van Zolder in een Norma MF20C van DVB RACING. “We hebben al eens samen op het podium gestaan van de 24 Uur van de Nürburgring op simulator”, lacht de jonge Antwerpenaar. “We deden dat anderhalf jaar geleden en nu gaan we echt samen racen, iets wat dus vroeger gebeurt dan verwacht.

Na een eerste knap leerjaar in de Franse F4, met drie podia in de twee laatste meetings, kreeg de 14-jarige Ugo de Wilde een derogatie van de RACB om als jongste rijder ooit aan een race in de Fun Cup deel te nemen.

“Het is een mooie verrassing en een prima manier om mijn eerste seizoen in de autosport af te sluiten, zonder stress en met mijn vrienden”, vertelt Ugo wiens vader twintig jaar geleden de eerste Fun Cup race in Chimay nog heeft meegereden. “Ik heb al meermaals zo’n race van de Fun Cup gezien. Ik herinner met de 25 Heures met het team van M&M’s. Maar rijden in zo’n bolide heb ik nog niet gedaan. Ik denk dat het niet moeilijker is dan een eenzitter. Met dank aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.”

De derde man in het project komt rechtstreeks uit de karting. Hij is kampioen 2016 Belgian Asaf Karting Series en zal dus nog veel moeten leren als het over het Limburgse circuit en racewagens gaat.

“Het lijkt wel een kerstgeschenk”, vertelt Tristan Foldesi. “Ik heb de 24 Uur karting met Ugo gereden en we behaalden vorig jaar een podium. De ambiance is goed tussen ons en de organisatie ook. We hebben elkaar nog gezien tijdens de selecties van de RACB en zullen elkaar nog zien tijdens de finale in Le Mans. Het weekend in de Fun Cup is vooral een weekend onder vrienden, mijn vrienden die meer ervaring hebben en me zullen helpen. Ik wil me amuseren en de wagen in één stuk aan de meet brengen.”

Rendez-vous op 28 en 29 oktober in Zolder voor de Fun ComToYou #290 van Magnus-Foldesi-de Wilde.