Home > Historic > De Kempenrally is terug!

De Kempenrally is terug!

16 december, noteer deze datum alvast in uw autosportagenda. Want die dag is de Kempenrally aan zijn comeback toe. De Kempenrally was tot halfweg de jaren ’80 één van de grootste en belangrijkste autorally’s van het land en nu heeft een nieuwe groep gepassioneerde autosportliefhebbers, verenigd in de vzw Kempenrally, dit gelijknamige autosportevenement opnieuw op de kaart gezet.

 De Kempenrally, in en om Turnhout, wordt de wedergeboorte van een wedstrijd die destijds de Kempen op de autosportkaart zette.

“De Kempenrally wordt een proef type regularity, met twee klassen”, legt Guino Kenis uit, één van de drijvende krachten achter het evenement. “We verwelkomen deelnemers met een oldtimer of youngtimer tot 1991, deelnemers die kunnen kiezen tussen een klasse aan maximaal 60 km/u gemiddeld en één aan 80 km/u. Je kan de klassen vergelijken met de Classic en de nieuwe Challenger uit de Legend Boucles, een wedstrijd die ikzelf al meerdere malen gereden heb.”

Het parcours van de Kempenrally telt 6 verschillende RT’s, regularityproeven, die ieder 2 à 3 maal worden afgelegd. “De deelnemers krijgen dus 16 proeven voor de wielen geschoven, voor een totaal van 150 kilometer tegen de klok. Dat is behoorlijk wat en we kunnen zeker stellen dat we de mooiste wegen van de regio zullen aandoen. De eerste deelnemer begint aan zijn opdracht rond tien voor acht en zal ’s avonds om 8 uur finishen. Het wordt een bijzonder mooie dag, die de echt autosportliefhebber niet mag missen.  Bovendien is het ook een zeer rustige periode voor de autosport, een reden te meer om Turnhout en de omgeving te komen verkennen.”

De organisatie heeft met de Tv-zender RTV bovendien een mooie overeenkomst over de coverage van de Kempenrally, met na de wedstrijd een uitgebreide reportage. “Daarnaast zal er de week voor de proef een reclamespot lopen op RTV om iedereen op zaterdag 16 december op weg te krijgen!”

(persbericht)