Home > #Hoofdnieuws > Wat een weekend voor Ugo De Wilde

Wat een weekend voor Ugo De Wilde

Wat een einde van het seizoen heeft de jonge Brusselaar Ugo De Wilde afgewerkt. Het talent uit Zaventem had het in het begin van het seizoen niet onder de markt, maar met een nieuw podium in de afsluitende race van de Franse F4 in Paul Ricard eindigt hij het seizoen op een schitterende manier.

Ieder weekend van de Franse F4 telt drie races en de jongeman begon eraan op zaterdagnamiddag. “Ik vertrok als zevende, na goede kwalificaties, en reed naar een vierde plaats en winst in de rookie categorie. Ik ben blij met mijn resultaat, want het bevestigt het goede weekend van Barcelona.

De twee resterende wedstrijden van het seizoen stonden op zondag gepland en de eerste van die wedstrijden leek niet al te goed te beginnen. Ugo De Wilde kende een probleem met de auto bij de start en viel bij de start naar de elfde plek terug. Hij vocht echter naar de 7de plek terug en pakte zo nog enkele punten.

Het hoogtepunt van het weekend moest dan nog volgen. De jongeman in de F4 startte als zesde, maar reed misschien wel zijn beste race van het seizoen, die eindigde op een prachtige derde plaats achter de top 2 van het kampioenschap.

Ugo De Wilde eindigt zo in de buurt van de top 10, na een seizoen met twee snelheden. In de eerste helft van het seizoen was de jongste eenzitterrijder ter wereld duidelijk op zoek naar zichzelf, maar na een prima weekend in Barcelona kwam het talent weer bovendrijven. Eind november volgt voor De Wilde nog een zeer belangrijke finale van het Belgische RACB National Team, waarin zes jonge talenten onderling zullen uitvechten wie de steun van onze federatie zal krijgen om in de voetsporen van Stoffel Vandoorne te treden.