Home > #Hoofdnieuws > Mc Donald’s Racing Norma Belcar kampioen 2017

Mc Donald’s Racing Norma Belcar kampioen 2017

Mc Donald’s Racing heeft met een knappe winst in de laatste race van het Belcar Endurance kampioenschap meteen ook de titel veilig gesteld. Het team van David Houthoofd, François Bouillon en Fred Vervisch kende letterlijk een heet moment tijdens een tankbeurt, maar reed verder overtuigend naar winst en titel in Zolder met de Norma M20 FC. Uiteraard wint het Kortrijkse team ook de titel in de klasse Belcar 2.

Bij DVB RACING (Norma) dook Hans Thiers in het begin van zijn rijbeurt meteen tweemaal onder de normtijd en de titeldromen voor de kustmannen waren weg. Jeffrey Van Hooydonk werkte zich nog naar een derde plek in de race, maar dat was zelfs onvoldoende om de tweede plaats in het kampioenschap vast te houden. Die titel van vicekampioen Belcar 2017 gaat immers naar MExT Racing. Het West-Vlaamse team won de Belcar 1 klasse en werd vierde in de afsluitende race, voldoende voor een tweede plaats in het kampioenschap en de titel in Belcar 1. MExT won ook al zijn klasse tijdens de 24 Uur van Zolder.

Mc Donald’s dus kampioen, voor MExT Racing en DVB RACING, en Comparex Racing van Vanbellingen-Wijtzes (BMW) sluit het seizoen af als kampioen in Belcar 4 en mooi ook, een vierde stek in het algemene kampioenschap.

Vermelden we nog de titels voor PG Motorsport (Porsche) in Belcar 3 en QSR Racing (BMW) in Belcar 5. (Alles onder voorbehoud van de bevestiging van de uitslag).