Home > #Hoofdnieuws > Dolblije Fredericq Delplace wint Hemicuda

Dolblije Fredericq Delplace wint Hemicuda

“Een fantastische wagen, wat een topauto”, juichte Fredericq Delplace aan de finish. Met zijn Porsche 997 GT3 kwam hij enkele ogenblikken eerder zegevierend over de finish nadat hij een ganse dag had gebakkeleid, eerst met Dennis Degroote, daarna met Philip Barbier.

Het begon zondagochtend allemaal op een kletsnat parcours voor de deelnemers aan de Hemicuda Rally in en om Koekelare.   Meteen viel Bert Cornelis ten prooi aan een lekke band. Hij diende een wiel te wisselen op de proef en de Citroen DS3 R5 werd daardoor meerdere minuten teruggeslagen. Weg zegekansen. Philip Barbier, op Mitsubishi Evo X, nam de kans te baat om een voorsprong van om en bij de 16 seconden bij elkaar te rijden. Maar naarmate de wegen verder opdroogden werd het duidelijk dat het moeilijk zou worden de Porsche 997 GT3 van Fredericq Delplace achter zich te houden.

Delplace rekende eerst af met de Evo X met Dennis Degroote, die in de slotfase van de wedstrijd nog een uitstekende 3de plaats door zijn vingers zag glippen toen hij nog van de baan ging in de slotkilometers. Het leverde Bert Coene (EvoX) uiteindelijk nog een 3de plaats op. Daarna volgde Barbier, die eerst tijd verloor maar zijn lot bezegeld zag met een straftijd van 10 seconden voor een te late aanmelding.
Bij de Historics was Paul Lietaer opnieuw ongenaakbaar. Hij ging voor aan de Porsche 911 van De Keyser en aan de Opel Ascona van Stefaan Prinzie.

fotos: v.deleersnijder

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50