Home > Circuit > Verslag Racing Festival

Verslag Racing Festival

Zaterdag was de zon niet van de partij, maar zondag was meteen weer veel beter. Het Racing Festival en het circuit van Spa-Francorchamps hebben dus toch hun nazomer gehad, met één dag interval. Er kwamen ook wel wat toeschouwers naar de paddock en de diverse tribunes van de omloop in de Ardennen.

De deelnemers aan de Britse 750 MC – Cartek Club Enduro Series startten de dag met een race van 120 minuten. Al om 9u10 begonnen zij er aan. Hij won al in de Caterham R300 de dag voordien en Danny Winstanley deed het opnieuw op zondag, in de Caterham samen met Andrew Hough. Callum Macleod, die we al in de Blancpain GT Series zagen, en Michael Price werden met hun Porsche 996 tweede, Carl Readshaw en Daniel Taylor maakten de Top 3 met een BMW M3 E46 vol. De Mitjet 2L & SuperTourisme deden het ook nog eens om 11u35 met een race van 44 minuten + 1 ronde. Ronald Basso behaalde zijn… 106de zege de in SuperTourisme voor Laurent Richard, de snelste bakker van Brussel, en Alexandre Guesdon. Guillaume Bruot won in de Mitjet 2L.

De GT & Prototype Challenge kwamen ook een tweede maal aan de bak. Na de zege eerder in de eerste race van de Renault R.S.01 van Stéphane Lémeret en Sam Dejonghe, werden onze landgenoten nu derde, na remproblemen. De Duitser Siegmar Pfeifer vroeg niet beter om te winnen met zijn Norma-BMW. De Pool Jakub Smiechowski werd in zijn mooie Ligier JSP3 tweede en eerste LMP3. Nieuwe zege voor Ales Jirasek (Praga R1T) in CN. Daan Meijer (Mercedes SLS GT3), Thomas Winkler (Porsche 997 Cup) en de Belg Wim Jeuris (Radical SR3L) wonnen in Super GT, GT en Radical SR.

Om de dag en het weekend af te ronden was er de 200 minuten van de Belgian Gentlemen Driver’s Club. 36 wagens namen de start van de voorlaatste manche van het seizoen, een start om 14u15. Na een eerste uur met veel incidenten, was het de MARC Ford Focus V8 van Raphaël Van der Straten en Pierre Dupont die won. Zij haalden het voor de Porsche 911 GT3 Cup S van Martinet-Tremblay-Blugeon, die van op de pole waren gestart. Zij strandden op twee minuten. De BMW M235i van Sandberg-Swanepoel-Kratz werd derde. Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot wonnen met hun Peugeot RCZ in Division 1 en Ranz-Briché (Seat Eurocup), Sliphorst-Izelaar-Claes (BMW 325i) deden hetzelfde in Division 2 en de BMW Clubsport Trophy. “We zijn blij om weer van de partij te zijn geweest tijdens het Racing Festival na twee jaar afwezigheid”, aldus Patrick Van Billoen, organisator van de BGDC. “De Royal Automobile Club de Spa ontving ons zeer goed en het tem van Pierre Delettre deed prima werk. De meeting is goed georganiseerd en van hoog niveau. We willen zeker weer met de RAC Spa samenwerken in de toekomst!”