Home > Circuit > Lamborghini Blancpain kampioen, Duyver pakt AM-titel

Lamborghini Blancpain kampioen, Duyver pakt AM-titel

In Barcelona is de finale van de Blancpain Endurance voor de Belgen op een klein drama uitgedraaid. Enkel Antwerpenaar Jacques Duyver kon de Belgische eer redden, met een titel in de Endurance AM-klasse in een Ferrari 488 van Kessel. Maxime Soulet gaf in zijn Bentley op en zag de titel naar de GRT Lamborghini van Christian Engelhart, Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti gaan. Het trio pakte zowel de algemene Blancpain titel als de Endurance titel.

In de aanvangsfase leek de #5 Audi van Dries Vanthoor voor de zege mee te spelen, maar na enkele contacten verdween de WRT R8 in de box met een gebroken stuurinrichting. Bij de start waren we ook Louis Machiels al kwijtgeraakt, terwijl de Bentley van Soucek-Soulet-Abril aan een inhaalrace bezig was. Echter met een goed uur te gaan stopte de krachtbron van de Bentley en meteen was alle hoop op Belgisch succes verdwenen. De zege was uiteindelijk voor de AKKA AMG Mercedes GT3 van Vautier-Serralles-Juncadella. De WRT Audi R8  van Frijns-Leonard-Dennis werd tweede, voor de kampioenen in de Lamborghini.

Foto: © Blancpain, Duyver bij zege in Spa