Home > Circuit > Verslag eerste dag Racing Festival

Verslag eerste dag Racing Festival

Het Racing Festival 2017 genoot op vrijdag van een mooie herfstzon, een herfstzon die het circuit van Spa-Francorchamps van ’s morgens tot ’s avonds verwarmde. Er waren ook al een handvol toeschouwers die de eerste officiële chronoritten van de diverse competities van de meeting van de Royal Automobile Club de Spa konden bijwonen.

De Mitjet 2L en SuperTourisme uit Frankrijk gingen de piste op om 9u00 deze ochtend. De grote specialist van de SuperTourisme, Ronald Basso, zette de snelste tijd in de beide sessies neer en dat in de klasse voor Silhouette V6. In diezelfde categorie zagen we de vierde tijd tot tweemaal toe voor Laurent Richard, een bekende gentleman driver uit ons land. Victor Blugeon en de Rus Mickail Makarovskiy waren de beste in de division Mitjet 2L.

Twee vrije sessies waren er ook voor de GT&Prototype Challenge van het team van Dick van Elk. De mooie Renault R.S.01, dit weekend met steun van de Belgische invoerder Renault Belux, liet zien meteen in vorm te zijn, want de bolide eindigde vooraan tijdens de eerste vrije sessie. In de handen van de experten Stéphane Lémeret en Sam Dejonghe, ging de geel en zwarte bolide vervolgens naar een vierde plek in de tweede sessie. “Maar we kunnen nog sneller, want we kenden wat pech met de gele vlaggen”, vertelt de jonge Belgische belofte Sam Dejonghe. “Ik kan wel al zeggen dat deze R.S.01 een plezier is om mee te rijden, met zijn downforce en schitterende grote carbon remmen. Ik heb echt genoten achter het stuur.” De Ligier JSP3 van de Pool Jakub Smiechowski en broers Hauser vervolledigden de top-3 van eerste sessie. David en Gary Hauser eindigden tijdens de tweede sessie vooraan, voor Jakub Smiechowski en de Duitser Siegmar Pfeifer met een Norma BMW V8.

De Franse Caterham kampioenschappen waren ook aan het werk. Niet minder dan… 82 Engelse roadsters reden mee in de trainingen op vrijdagochtend! Vandaar ook dat de kwalificaties zullen gescheiden zijn. Maar dan nog zien we heel wat wagens op de piste. De Fransen moesten wel het onderspit delven tegen de Brit Danny Winstanley, die in de R300 op pole zal vertrekken. In de groep Academy & Roadsport ging de pole tweemaal naar Antoine Miquel.