Home > Circuit > De actua van vrijdag in notendop

De actua van vrijdag in notendop

Vandaag was het vooral tijd voor vrije chronoritten op de diverse circuits in Europa. We overlopen de belangrijkste resultaten.

– In Barcelona was er nog geen werk voor de deelnemers aan de Blancpain Endurance, maar de andere series mochten wel al de baan op. Ugo De Wilde deed het met een vierde en zesde tijd in de kwalificaties voor de eerste en derde wedstrijd van de Academy F4 zeer goed. Ook Amaury Cordeel reed naar een plek in de top 10.

– Nog in Spanje werden ook de kwalificaties afgewerkt van de finale van de Porsche Cup Benelux. Voor de eerste wedstrijd start Güven Anhaycan op pole, voor de titelpretendenten Dylan Derdaele en Xavier Maassen, gescheiden door 5 duizendsten. Voor de tweede race start Maassen voor Derdaele. Glenn Van Parijs en Nicolas Saelens waren primus in de B-categorie.

– In de vrije trainingen op Spa zetten Stéphane Lémeret en Sam Dejonghe een vierde tijd neer in de GT en Proto Challenge.