Home > Circuit > BGDC gaat laatste rechte lijn in

BGDC gaat laatste rechte lijn in

Voor de tweede maal in de geschiedenis is de Hundred Series by BGDC te gast tijdens het bekende Racing Festival, een organisatie van de RAC Spa van Pierre Delettre. De deelnemers aan de Belgian Gentlemen Driver’s Club kunnen dus weer op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps racen, tijdens een sterk internationaal bezette meeting met een prachtig programma. Deze meeting, in een typisch herfstkader, is de voorlaatste van het seizoen voor de Hundred Series by BGDC en gaat zoals de naam – Spa 200 – het laat vermoeden, over 200 minuten. De race vindt zondagnamiddag plaats.

Tijdens de Nederlandse races van Zandvoort en Assen, hielden de Nederlanders de eer van de zeges in Division 1 in eigen land! In hun Renault Clio Cup III #85, tellen de broers Mick en Yardy Hoogwerf, als leider in de Klasse B (- 2 liter), 5 eenheden voorsprong op de snelste mannen uit de Klasse A16T, Eric Dewaelheyns en Damien Dussoul (Peugeot RCZ Cup #288). Op twee afspraken van het einde, is de titel in D1 een zaak van deze beide teams die in de Ardennen hun succesreeks willen verder zetten. De strijd om de zege in Spa zal zeker ook een zaak worden van Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot, die na een moeilijke seizoenstart met de Peugeot RCZ Cup #188, in Assen eindelijk een zege in de wacht konden slepen.

Zoals de traditie het wil, zien we in de Klasse B in Spa-Francorchamps de meeste bolides, en dat onder aanvoering van een stevige delegatie Renault Clio Cup. Hoogwerf, Asnong-Frère (#10), Charlier-Simon-Zahnen (#28), Debroux-Deger-Borner (#37), Santini-Tricoche (#55), Delencre (#81) en Duthoit-Franken-Vernaillen (#510), nemen het op tegen de Vauxhall Astra Coupé #777 van Katsers-Ménage, die een moeilijke Nederlandse tournee kenden. Opgepast ook voor de Honda Civic, altijd klaar om te verrassen met De Laet-Van Billoen (#6), die we ook in de top 10 van de Division vinden. Ook de wagen van Franken-Libbrechts (#47) is te duchten.

Nog in de Division 1 is er de Klasse D met de Porsche Boxster #24 van Neutelers-Denis-Beeckman, die overigens mooi vierde in de algemene ranking staan. De concurrentie komt tijdens het Racing Festival van de BMW E30 #41 van Gilson-Cesari. In de Klasse A zien we de Honda Civic 1600cc #5 van Patrick Van Damme en de #118, van het duo Ronveaux-Pons, en de #48, voor Thiroux-Gillion.

Het seizoen 2017 van de Hundred Series by BGDC wordt misschien wel dan van de Seat Leon Supercopa die in Division2 uitkomt? Na Assen zijn Grégory Vannetelbosch en Olivier Kirten de leiders in het algemene kampioenschap, met een bonus van 120 punten op de leiders in de Klasse E, de BMW 330i #90 van Boeykens-Wastiels. In de Klasse F zien we de snelste jongens uit D2 in Francorchamps, met onder meer Vannetelbosch-Kirten – die voor de gelegenheid de steun krijgen van Maxime Pasture -, de Seat Leon Supercopa #15 van Patrice Lacroix (onder voorbehoud), de Seat Leon Supercopa #62 van Braun-Braekevelt, de BMW Compact M3 #444 de Verbeke-Smets, maar ook een Seat Leon Supercopa uit Frankrijk: de #74 van Florian Briche en Xavier Ranz. Ze zijn welkom!

Het typische, snelle karakter van het F1-circuit van België, zou ook in de kaart kunnen spelen van de Renault 21 Turbo #21 van René en Xavier Danneels, samen Michel Gillot. Het is een graag geziene gast van de Hundred Series by BGDC en de Franse wagen houdt van de snelle bochten en lange rechte lijnen in de Ardennen. Dat geldt ook voor de spectaculaire Domex RXC #7 van Yves Morel, die knap derde is in het algemene klassement.

In de klasse E is de BMW #90 de uitgesproken favoriet, maar er zijn ook de BMW 118d #101 van Maes-Van Bael-De Coorman en de Volkswagen Golf V TDI Cup #521 van de Zwitser Andreas Kempf, nu met de Nederlander Krant Mony aan zijn zijde.

Francorchamps ontvangt de grote jongens van de Division 3 ook en zij zouden wel eens helemaal voorin de algemene klassering kunnen eindigen. Zo is er opnieuw de Porsche 997 GT3 Cup S #71 van het prestigieuze Franse Alméras Frères team, met de gentlemen-drivers Gérard Tremblay en Pierre Martinet aan het stuur, nu met Christian Blugeon. We zagen de auto uit Zuffenhausen al eerder in Dijon. Twee silhouetten uit Australië zien we ook met de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures (van der Straten-Dupont), die de titel pakte in de 24 Hours Series, en de MARC BMW M2 V8 (Van Rompuy-Qvick). Ambiance gegarandeerd!

Voor de volledigheid vermelden we ook de Division 4 met de BMW 130d #100 van Vermeulen-Michiels-Gian, en een handvol BMW 325i Clubsport Trophy en M235i Racing Cup van de BMW Racing Cups die de Hundred Series by BGDC gedurende heel wat races volgen.

(Persbericht)

 

Zaterdagnamiddag werken de deelnemers tussen 15u35 en 16u25 hun kwalificatie af, terwijl de races is voorzien op zondag, vanaf 14u15. De vlag valt 200 minuten later om 17u35. See you in Spa!