Home > #Hoofdnieuws > De mooiste van het land

De mooiste van het land

Zijn we partijdig als we dit beweren? De laatste jaren mocht de East Belgian Rally gerust de (onbestaande) titel van “mooiste rally van het land” winnen, wat ons betreft. Iedereen is het daarover eens: organisatoren, toeschouwers en ook…deelnemers. Maar die laatsten lieten al meer dan eens verstek gaan als het er dan op aankwam een inschrijvingsformulier in de bus te doen. Dat lijkt, moeten we zeggen eindelijk (?), anno 2017 eens niet het geval te zijn!

De eindbalans komt te staan op veertien R5 wagens, 2 WRC’s, 1 RRC en 5 GT’s. Het was een onverwachte meevaller voor de TAC organisatie dat naast Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Kevin Abbring (Peugeot 208 T16) ook Kris Princen (Skoda Fabia R5) het geweer van schouder wisselde en alsnog aan de start verschijnt in de East Belgian. Dat betekent voor Verschueren dat er toch nog moet gescoord worden want nu Princen zonder druk handelt en Abbring zijn gekende talent in de strijd zal gooien, is alles nog mogelijk in en om Sankt-Vith. Bovendien zijn er nog een aantal outsiders die hun kans zullen gaan: oud-winnaar Cédric Cherain (DS3 R5), Hans Weijs Jr. (Ford Fiesta R5), Kevin Demaerschalk (DS3 R5), Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5), Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5), Cédric De Cecco (Peugeot 208 T16) en Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5).

Stoorzenders kunnen Achiel Boxoen (Skoda Fabia R5), Alain Litt (Ford Fiesta R5) en thuisrijder Kevin Hommes (Peugeot 208 T16) worden. Uiteraard zijn er dan ook nog de WRC wagens met de Mini Cooper RRC van Guino Kenis en de Skoda WRC’s van Manu Canal Roblès en Michael Albert. Niet geheel kansloos op het supersnelle parcours zijn de Porsche GT’s met Tim Van Parijs, Jochen Claerhout, Johan Dekens, Laurent Le Millin en Henri Schmelcher. En vergeten we last but not least de Fiat Punto S1600 van Stephan Hermann, niet. De Oostkantonner lijkt in de eigen bossen altijd wel over bovennatuurlijke krachten te beschikken. De vinnige Punto liet al meer dan één rijder versteld staan en de kitcar werd zwaar onderhanden genomen. Opletten dus!

Slag der giganten in Historic

Een titanenstrijd, niet meer en niets minder kan er verwacht worden in de afdeling Historics, waar de debatten uiteraard zullen gevoerd worden door de tenoren in de Youngtimers. Mats Van den Brand is van geen kleintje vervaard, en Robin Maes komt er om zijn kansen op de titel te vrijwaren. Beiden zitten op krachtige BMW M3’s en het belooft een top treffen te worden. Vooral nog omdat Stefaan Stouf met de Sierra Cosworth nooit veraf zal zijn, en lokale held Hermann Rainer een niet te onderschatten tegenstander is in de Opel Ascona 400. En dan blijft er uiteraard de vraag: wat kan kampioenschapsleider Stefaan Prinzie met zijn Ascona 400 zetten tegenover dit Historics geweld? Wedden dat ook hij volop voor het podium zal strijden?

De rechtgeaarde rallyfan heeft dus meer dan redenen genoeg om zich vrijdag 29 en zaterdag 30 september richting de Oostkantons te reppen!


inschrijvingslijst BK nationaal

(foto:eastbelgianrally.eu)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50