Home > Rally > BRC > In een notendop: NK Rally-Condroz-De Cecco

In een notendop: NK Rally-Condroz-De Cecco

  • In Nederland ging de rallytitel (de Eurol R5 Rally Challenge) naar Hermen Kobus. Genavigeerd door Erik de Wild op de Skoda Fabia R5 is Kobus dus kampioen van het Open Nederlandse kampioenschap. Kobus werd tweede in de afsluitende Hellendoornrally, achter Bernhard Ten Brinke, met Belgische copiloot Davy Thiery (eveneens op Skoda). De algemene winnaar Dennis Kuypers, bijgestaan door onze landgenoot Robin Buysmans, scoorde geen punten in de Challenge want zij wonnen in een Ford Fiesta WRC. Volgend seizoen verdwijnen de WRC wagens ook uit het Nederlandse rallykampioenschap.
  • De 44ste editie van de Condroz Rally wordt verreden van 3 tot 5 november; De timing en het parcours liggen al vast. Op zaterdag staan 5 proeven op het programma, met een paar nieuwigheden, zoals Forseilles en Perwez-Marchin, een proef van bijna 25 km! Zondag staan er nog 5 klassementsproeven op het menu, met een showgedeelte op de proef van Strée-Ombret en een nieuwe strook in Amay. De shakedown wordt op vrijdag opnieuw verreden in Ben-Ahin. De voorverkoop is trouwens al online op www.condrozrally.be.
  • In de East Belgian Rally zal Cedric De Cecco een top-5 positie ambiëren met de Peugeot 208T16 R5 van Pevatec Racing.
    (foto: pers/rv)
You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50