Home > Circuit > Titeljacht in VW Fun Cup

Titeljacht in VW Fun Cup

De Kronos 10 Hours of Mettet, die komende zaterdag 23 september plaatsvindt (start om 12.30u), staat in het teken van de start van de tweede seizoenshelft voor de European VW Fun Cup. Voor de exotische trip naar het Italiaanse Adria en de Limburgse verplaatsing naar Zolder, oogt de afspraak op het Circuit Jules Tacheny de Mettet erg belangrijk voor de titelrace… en de premies aangeboden door de Belgian VW Club!

De Belgian VW Club, historische partner van de VW Fun Cup en een van de bezielers van het eerste seizoen in 1997, draagt sinds 2014 zijn logistieke, financiële en organisatorische steun bij aan Kronos Events. Maar de bedoeling is ook om de deelnemers zelf te belonen. In het kader van de ‘VW Fun Cup Trophy Total’ geeft de Belgian VW Club op het einde van het jaar niet minder dan 20 000 euro weg.

Het kampioenenteam van de European VW Fun Cup 2017 keert huiswaarts met een cheque van 5000 euro, terwijl de zeven daaropvolgende teams respectievelijk 3500, 2500, 1250, 1000, 750, 500 en nog eens 500 euro winnen.

De Tweezitters worden niet vergeten, met 2500 euro voor de kampioenen, en daarna 1000, 750, 500 en 250 euro voor de andere teams in de top 5.

Voor aanvang van de Kronos 10 Hours of Mettet leidt de #277 Allure Team de debatten met enige voorsprong, dankzij rijders Cédric Bollen, Guillaume Mondron, Sébastien Kluyskens, Frédéric Bouvy en Kevin Caprasse. De laureaten van de 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup in juli lijken dus op weg naar een derde opeenvolgende titel. Maar we kennen het adagium: het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is!

De #287 ComToYou Racing geeft normaal verstek voor de afspraak in Mettet, maar de #417 SP Racing by AC van Pascal Raes en Sébastien Incardona ligt in derde stelling in het kampioenschap en is dus nog altijd uitstekend geplaatst in de lijst van ‘premiejagers’.

De andere teams die mikken op de grootste beloningen van de ‘VW Fun Cup Trophy Total’ zijn de #280 Socardenne by Milo, de #278 Acome Racing 1, de #44 Jac Motors 1 by MTE, de #2 DRM Motorsport 2, de #291 Bustin Motors, de #17 Pharmarome en de #258 8Ks Corse Team 2.

Bij de Tweezitters heeft de #365 Carpass LRE by DRT op dit ogenblik de leiding in handen, maar de zege van de #342 Trendy Foods Monster in de 25 Hours VW Fun Cup heeft de auto opnieuw gelanceerd in de titelstrijd. CBRS by AC heeft in de achtervolging zijn laatste woord nog niet gezegd. Het vervolg van de puntenjacht – en het premiejagen – komende zaterdag in Mettet!