Home > Uncategorized > Kempenrally is terug

Kempenrally is terug

Vierendertig jaar na de 16de Kempenrally, zal dit jaar nog een 17de editie volgen en wel op zaterdag 16 december 2017. De laatste editie van de traditionele seizoensopener van het nationale rallykampioenschap tijdens de vroege jaren ’80 werd destijds gewonnen door de Nederlander Paul Maaskant die met zijn Visa Chrono de eerste Belgische overwinning binnenhaalde. De nieuw opgerichte vzw Kempenrally trekt volop de kar van de historic regularity. Het gaat in deze wedstrijd niet om de snelste tijd, wel om een vooraf opgelegd gemiddelde, afhankelijk van de klasse 60 of 80 km/u, zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Enkel wagens ouder dan 25 jaar worden toegelaten en moeten verplicht van sneeuwbanden worden voorzien. Dit zal zeker het nodige spektakel met zich meebrengen! De deelnemers mogen het parcours vooraf niet verkennen. De copiloten krijgen voor de start enkel een stafkaart waarmee ze zich moeten kunnen behelpen om aanwijzingen te geven aan hun piloot. Ongetwijfeld een bijkomende moeilijkheid en uniek voor België!

Achter de schermen werd de afgelopen maanden reeds heel wat werk verricht. De deelnemers krijgen maar liefst zes verschillende (16 in totaal) klassementsproeven (of regularitytrajecten zoals dat in het regularityjargon heet) voor de wielen dewelke allen in de omgeving van Turnhout worden verreden. De Kempenrally wordt onder vlag van de nationale autosportfederatie georganiseerd en is daarmee vergelijkbaar met de Legend Boucles à Bastogne. Het voorlopige reglement werd inmiddels gepubliceerd. De inschrijvingen werden reeds geopend en de eerste deelnemers vonden hun weg naar de inschrijvingslijst.

De geruchten doen alvast de ronde dat er heel wat oud-gedienden opnieuw aan de start zullen staan! Hierbij alvast een warme oproep aan de jonge garde om zich niet te laten doen. De organisatie, onder leiding van voorzitter Guino Kenis als geboren en getogen Kempenaar én tevens Turnhoutenaar, heeft slechts één doel: De Kempenrally opnieuw op de (rally)kaart zetten!

(persbericht)