Home > #Hoofdnieuws > Teamorders bepalen weer een race van FIA WEC

Teamorders bepalen weer een race van FIA WEC

Het krediet van het FIA WEC is stilaan opgebruikt. De wedstrijd in Austin, Texas, verliep in LMP1 allesbehalve spannend en op acht minuten van het einde schonken Jani-Lotterer-Tandy de zege aan hun teamgenoten bij Porsche, Bernhard-Bamber-Hartley, uiteraard met het zicht op de titelkansen van de winnaars van Le Mans. Dubbel voor de beide 919 Hybrid dus, met op de derde plek de TS050 Hybrid van Buemi-Sarrazin-Nakajima.

Signatech-Alpine behaalde een eerste seizoenszege in LMP2 met de A470 van Lapierre-Menezes-Negrao. De beide Vaillante Rebellion van Beche-Heinemeier Hansson-Piquet Jr en Canal-Prost-Senna namen de rest van de podiumplaatsen in. AF Corse won de GTE Pro met Ferrari 488 GTE van Calado-Pier Guidi, voor de Porsche 911 RSR van Christensen-Estre. Dalla Lana-Lamy-Lauda wonnen in een Aston Martin de GTE Am.