Home > #Hoofdnieuws > Op naar de laatste rechte lijn in de autosport 2017… (deel 1)

Op naar de laatste rechte lijn in de autosport 2017… (deel 1)

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Er staat de komende twee à drie maanden nog heel wat op het spel in de autosport, zowel regionaal, nationaal als internationaal. Wij maken voor u een overzicht, met daarin vooral de nadruk op onze landgenoten.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/ONZ2457_1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In de diverse wereldkampioenschappen gaat onze aandacht vooral naar Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville uit, respectievelijk in de F1 en WRC.

Voor Stoffel zit er jammer genoeg niet anders meer op dan hier en daar zijn talent in de verf te zetten, want de Honda-krachtbron zal geen gekke sprongen voorwaarts meer maken. Vandoorne is wel al zeker van een nieuw seizoen voor McLaren, maar of dat met Honda of Renault in de rug zal zijn, weten we nog niet. Voor het overige is de strijd om de wereldtitel in F1 een duel tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, die tijdens de laatste race in Monza de leiding in het WK overnam. Er staan nog 7 wedstrijden op de kalender.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In het WRC resten er nog drie razend spannende wedstrijden: Spanje, Wales en Australië, waarin viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier en ‘onze’ Thierry Neuville zullen uitmaken wie de beste rallyrijder van 2017 wordt. Alles is nog mogelijk en wie wint, weten we mogelijk pas na de allerlaatste proef van het seizoen. Ook Hyundai en Ford moeten onderling nog uitmaken wie de wereldtitel bij de constructeurs op zak mag steken. Hoe dan ook de editie 2017, met de nieuwe WRC’s was tot dusver al erg geslaagd.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/neuvillebis.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/WorldRX-Kristoffersson-PSRX-Loheac.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zonder Belgen

Zowel in het WK Rallycross, het WK Uithouding, als WTCC, zitten geen landgenoten, maar dat wil niet zeggen dat de strijd er niet spannend kan zijn…

In het nog steeds groeiende WK Rallycross resten er nog drie wedstrijden, met een autoritaire Johan Kristofferson vooraan, voor Petter Solberg, Mattias Ekstrom en Sebastien Loeb… Stevige namen als u het ons vraagt en de strijd wordt er één om duimen en vingers bij af te likken.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In het WEC is het trio Bamber-Bernhard-Hartley op weg naar de wereldtitel, uiteraard met Porsche, met nog 4 races te gaan. Porsche zou zo op een passende manier zijn afscheid vieren het WK Uithouding. Dat WK krijgt vanaf volgend seizoen een volledig nieuw gezicht, maar de tijden van de grote constructeurs en de razendsnelle hybride LMP1 lijken voorlopig tot het verleden te behoren. In GT is de strijd nog erg open.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/M17_4639.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/2017_castrol_experience_catalunya_0380-800×532.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Rest er ons het WTCC, waar Tiago Monteiro en Norbert Michelisz Honda aan de wereldtitel moeten helpen, met de Volvo-rijder Thed Björk als voornaamste tegenstander in de vier resterende meetings. Monteiro heeft voor de laatste rechte lijn van het seizoen, 12 punten meer dan Björk.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]