Home > Rally > Divers > Vannieuwenhuyse met hattrick in Pinto Cup

Vannieuwenhuyse met hattrick in Pinto Cup

Rik Vannieuwenhuyse heeft een loepzuivere hattrick gescoord in de Pinto Cup. Hij won samen met zijn co-rijder Kenny Deroo de Rallye de la Semois, de vijfde manche van het kampioenschap. Vannieuwenhuyse heeft met zijn derde winst op rij, na Wervik en Ieper, zijn zinnen gezet op de titel. Het werd een topweekend voor de vijf deelnemende teams in en rond Bièvre, het epicentrum van een schitterende Rallye de la Semois.

Rik Vannieuwenhuyse reed de Semois al voor de derde opeenvolgende keer en buitte die terreinkennis uit met een verschroeiende start. Jeroen Van Wanseele moest tevreden zijn met de tweede stek maar zet zijn naam, na twee opgaves, eindelijk op het puntenbord. Hij toonde zich ook een sportieve verliezer. “Rik was echt beresterk. Maar we staan aan de finish, en dat was ons doel.”
“We zaten wel echt de hele wedstrijd aan de limiet. Doel was zo goed mogelijk eindigen voor het kampioenschap. Maar we bleven hard gaan nog voor het podium ook”, aldus co-rijder Kenny Deroo. “We stonden tweede bij het begin van de laatste proef, Gedinne. Daar gingen we echter rond en uiteindelijk moesten we vrede nemen met de derde plaats, maar toch een uitstekend resultaat. Jammer dat we de volle buit niet konden meenemen op de Power Stage. Het was een fantastisch weekend met een goede sfeer en veel onderlinge hulp tussen de teams. ’t Was super!”

Sam Warnez werd voor de gelegenheid door Kurt Declerck over het snelle parcours geloodst. De jonge West-Vlaming reed in klasse SR en overklaste daar iedereen, zelfs Maxime Hebrant (Opel Manta) die zeker een goede referentie is op Waalse wegen. Coudron Express Transport Team zet dus met Vannieuwenhuyse op één en Warnez op drie, twee wagens op het podium.

Christof Anckaert en Franklin Temperville zagen de finish niet. In Doornik zal de strijd dus verder gezet worden en dat kan wel eens een heel belangrijke rally worden in de strijd om de titel. Met drie overwinningen en amper vier in te brengen resultaten, ruikt Vannieuwenhuyse zijn kans. “Nu richting Doornik. We mogen vier resultaten op het rekenbord zetten en nu hebben we drie overwinningen op rij. We hebben nog twee wedstrijden om kampioen te orden maar we zitten in de winning mood”, kijkt Deroo vooruit.

Tussenstand: Verhaeghe: 102; Vannieuwenhuyse: 85, Temperville: 48, Warnez: 45, Van Wanseele: 25

Agenda: 11-12/03: Rallye de Hannut; 08-09/04: TAC Rally Tielt; 10-11/06: Rally van Wervik;
23-24/06: Historic Ypres Rally; 02-03/09: Rallye de la Semois; 07-08/10: Rallye de Tournai; 25-26/11:
6 uren van Kortrijk

(pers/ed.wb)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50