Home > Circuit > In een notendop: Indy, WEC en Formula V8

In een notendop: Indy, WEC en Formula V8

  • Alexander Rossi (Andretti Herta Autosport) heeft de GP van Watkins Glen gewonnen, zijn tweede zege na zijn overwinning in de 100ste Indy. Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) werd tweede, een goed resultaat gezien de fout van de leider in het kampioenschap, Josef Newgarden (Team Penske). Dixon nadert zo tot op 3 punten van de leiding in het kampioenschap. De wedstrijd in Sonoma over 14 dagen zal de titelstrijd beslechten en in die finale vallen dubbele punten te verdienen.
  • In Mexico heeft Pietro Fittipaldi zijn weekend in de Formula V8 3.5 perfect afgesloten met een tweede zege, voor Alfonso Celis en Konstantin Tereschenko. Fittipaldi leidt ook het kampioenschap.
  • Brendon Hartley, Earl Bamber en Timo Bernhard hebben de WEC-race in Mexico gewonnen. Zij waren nipt zeven seconden sneller dan hun teamgenoten bij Porsche Nick Tandy, Andre Lotterer en Neel Jani. Het winnende trio verstevigt zo zijn leidersplaats in het WK uithouding. Het trio Canal-Prost-Senna won in LMP2 en de Denen Thiim-Sorensen behaalden de zege in GTE met hun Aston Martin.