Home > #Hoofdnieuws > de Mevius met Peugeot 208 T16 R5 in Condroz

de Mevius met Peugeot 208 T16 R5 in Condroz

Na zich tijdens de eerste zes wedstrijden van het Junior Rally Championship van hun beste kant te hebben laten zien leggen Guillaume de Mévius en Louis Louka zich nu helemaal toe op hun volgende uitdaging. In november staan de vertegenwoordigers van het RACB National Team met Peugeot 208 T16 aan de start van de Condrozrally.

De jonge rallyrijders van het RACB National Team hadden in 2017 één belangrijke missie: schitteren in het Junior Rally Championship.

Guillaume de Mévius en Louis Louka hebben perfect aan onze verwachtingen beantwoord”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RNT. “Bij vier van de zes wedstrijden die op hun programma stonden wisten ze de finish te bereiken. Bovendien trof hen bij de twee opgaves geen enkele schuld. Vier keer wisten ze de R2-categorie met kop en schouders te domineren. Het hoogtepunt van hun prestaties kwam er in Ieper, waar ze de Europese referentie Chris Ingram wisten te kloppen. In de Westhoek wisten Guillaume en Louis panache en intelligentie te combineren. Op dit moment zijn ze mathematisch nog niet zeker van de titel, maar we kunnen nu al stellen dat ze het doel dat voor de start van het seizoen werd gesteld hebben bereikt.”

Over enkele weken zullen Guillaume de Mévius en Louis Louka een belangrijke stap in hun nog jonge carrière zetten:

Met de steun van Peugeot België-Luxemburg zal het duo in de Condrozrally de kleuren van het RACB National Team verdedigen aan het stuur van een Peugeot 208 T16”, gaat Geoffroy Theunis verder. “We willen dat ze in een zo goed mogelijke context aan de start verschijnen. Zo zullen Guillaume en Louis nogal wat testsessies afwerken, om zo de Peugeot uit de R5-categorie onder de knie te krijgen.

Ik ben me er terdege van bewust dat dit een buitenkans is”, stelt Guillaume. “Dit is een ongelooflijk geschenk om een intens en sportief emotioneel seizoen 2017 af te sluiten. Louis en ik zullen alles in het werk stellen om deze kans met beide handen te grijpen.”