Home > Circuit > Lémeret en Dejonghe met RS01 in Racing Festival

Lémeret en Dejonghe met RS01 in Racing Festival

Circuit - Lémeret Dejonghe Renault - Racing Festival - Renault

De ervaren rijder-journalist en het talent van het RACB National Team doen het samen in Francorchamps aan het stuur van een Renault R.S.01 van het Nederlandse Equipe Verschuur in het kader van de GT&Prototypes Challenge. Ze hebben één doel: winnen!

Renault België Luxemburg kondigt met plezier de deelname van een zeer snelle Renault R.S.01 van Equipe Verschuur aan tijdens het Racing Festival, op 29, 30 september en 1 oktober eerstkomende.
De rijder die later teameigenaar werd, Frans Verschuur, is al jarenlang actief binnen de promotieformules van Renault. Het team zet dit jaar een Renault R.S.01 in het nieuwe GT&Prototypes kampioenschap in, een onderdeel van de bekende Supercar Challenge.

“De Renault R.S.01 is een fabelachtige wagen, mooi en snel tegelijkertijd”, legt Karl Schuybroek, Directeur Communicatie bij Renault België Luxemburg uit. “Na het verdwijnen van de Renault Sport Trophy, zien we deze wagens in heel wat nationale en internationale series. Zo kregen wij een goede gelegenheid om de wagen nog eens voor het Belgische publiek in te zetten. Het team kennen we allemaal en behoeft eigenlijk geen inleiding meer, terwijl de rijderskeuze een combinatie is van ervaring en jeugdige snelheid. Het zijn Stéphane Lémeret en Sam Dejonghe die tijdens dat weekend onze kleuren zullen verdedigen. Stéphane is een dubbele kampioen van de promotieformules van Renault in België (Mégane in 1999 en Clio in 2002), en Sam is uiteraard lid van het RACB National Team. Stéphane heeft meer dan 20 jaar ervaring in de autosport en nam in juni van dit jaar nog aan de 24 Uur van Le Mans deel. Sam is één van de grote beloftes in ons land. Hij reed al in F3-kampioenschappen en zat in Spa al aan het stuur van een prototype en zal zich dus snel aanpassen. Ik reken op hen om zaterdag en zondag op het podium te staan.”

Stéphane Lémeret is ook zeer verheugd om weer eens zijn raceoverall van Renault aan te trekken.

“Ik heb nog nooit de gelegenheid gehad om de R.S.01 te besturen, zelfs niet tijdens een test voor de pers”, vertelt de rijder-journalist. “Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik er enorm naar uitkijk. Ik ben ongeduldig. Indien de weergoden ons goed gezind zijn, dan zou ik mijn persoonlijk ronderecord op Spa moeten breken. Dat staat op 2’15 met een Formula Le Mans LMP3. Ik heb met Frans Verschuur kunnen praten tijdens de F1 in Spa. We kennen elkaar al een heel tijdje en reden tegen elkaar met de Mégane Trophy Silhouette in 2008 tijdens de 24 Uur van Dubai toen we derde werden met de wagen van Delahaye Racing Team. Equipe Verschuur is een goede referentie. Ondanks de aanwezigheid van een aantal GT3-wagens, maar vooral de diverse LMP3, zei hij dat we vooraan zouden meespelen en voor de zege zouden kunnen vechten. We zullen met een versie rijden die niet begrensd is, in tegenstelling tot de GT3-versie die we in GT Open of VdV zien. Ik kijk er ook naar uit om met Sam Dejonghe samen te werken, die ik ken van de TCR Benelux en de Fun Cup. Het is een fijne en snelle collega.”

De 25-jarige Antwerpenaar zal de Renault R.S.01 ontdekken tijdens een testdag op 28 september, net voor het Racing Festival dus.

“Ik heb deze buitengewone wagen al meermaals zien rijden en niet alleen de look bevalt me. Ik wil Renault België Luxemburg alvast erg bedanken voor het vertrouwen. Het is een buitenkans om met een dergelijke wagen, met zeer veel downforce en een prototype chassis, op Spa te kunnen racen. De R.S.01 is sneller dan de F3 waarmee ik destijds reed. Gek toch! We zouden voor de zege moeten kunnen strijden en dat lijkt me inderdaad haalbaar met zo’n wagen. Met Stéphane, de regerende kampioen TCR Benelux, vormen we een goed team en ik wil voor twee topprestaties gaan.”

Afspraak dus in Francorchamps tijdens het laatste weekend van september, om de Renault R.S.01 van Lémeret-Dejonghe tijdens het Racing Festival te steunen. De inkom is overigens geheel gratis.