Home > #Hoofdnieuws > Spa Six Hours: puur, nostalgisch racen

Spa Six Hours: puur, nostalgisch racen

Het evenement bij uitstek van de organisatie Roadbook, de Spa Six Hours, is ondertussen niet meer weg te denken van de internationale kalender voor historische proeven op circuit. De editie 2017, op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september is de 25ste uitgave en zal dus geen uitzondering op die regel vormen. De hoofdrace, was en is de Spa Six Hours Endurance op zaterdagavond, maar verder is er een waslijst grote proeven met goed 650 wagens aan de start, waaronder Formule 1, prototypes, GT’s, toerwagens enz. Iedereen komt dus aan zijn trekken tijdens de drie mooie dagen.

“Ondertussen weten we dat de rijders, of het nu professionele piloten zijn, pure amateurs of gentlemen-drivers, allemaal present willen tekenen om te racen”, vertellen Alain Defalle et Vincent Collard, de verantwoordelijken achter de Spa Six Hours. “Dat betekent dat de notie ‘pure racing’ echt wel van belang is. We hebben dan ook alles in het werk gezet om daar aan te beantwoorden. Onze meeting is intens, prestigieus en biedt een schitterend plateau aan.”

Spa Six Hours Endurance is de kers op de taart, met start zaterdag om 16u00, met niet minder dan 120 wagens die de Raidillon zullen bestormen. Ford GT40, Jaguar E-Type, Shelby Cobra, Ford Mustang, Ferrari 250 GT… de legendes van de autosport met achter het  stuur rijders met naam en faam. Het wordt een prachtig spektakel.

“In de lijn van de filosofie ‘pure racing’ zien we twee nieuwe series op de affiche van de Spa Six Hours”, gaan Alain Defalle en Vincent Collard verder. “Er is de Jaguar Classic Challenge, een organisatie van het moederhuis zelf! Deze serie geeft de toeschouwers de kans om heel wat prachtige oude Jaguar-modellen op de piste te zien. De C, D, E Type en andere bolides vormen de hoofdwacht. De Masters Endurance Legends, zijn dan weer de wagens uit de uithoudingsracerij die de huidige LMP voorafgaan. Dat plateau is echt een prachtige gelegenheid om dit soort wagens te zien.” 

Er zijn tevens de F1 van FIA Masters Historic Formula One Championship, Grand Prix bolides van de Historic Grand Prix Cars Association, de schitterende prototypes van het Masters Historic Sports Car Championship, toerwagens en sportwagens, met andere woorden kwaliteit en verscheidenheid gaan weer hand in hand.

De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen BFOV, heeft ondertussen van de Spa Six Hoursook het evenement van het jaar gemaakt. Vanaf donderdag 14 september laat een Warm-Up de leden toe om met hun eigen wagens op de omloop te rijden en de parking 14 is nog maar eens voorbehouden aan de voertuigen van meer dan 25 jaar oud. Het hoofdkwartier van de BFOV, met name de villa van Eau Rouge, wordt een filmzaal met vertoningen van beelden uit de autosport van toen.

U hebt het begrepen, de Spa Six Hours 2017 vormen het hoogtepunt voor de liefhebbers van oude wagens. Info op de site www.spasixhours.com.

(foto: roadbook)

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
Festival of Speed gaat feestjaar tegemoet
Ypres Historic: winst voor Ruben Maes
GP België: over banden en keuzes