Home > Circuit > Regen stopt tweede vrije sessie F1 Spa

Regen stopt tweede vrije sessie F1 Spa

De tweede vrije oefensessie van de GP F1 in Spa-Francorchamps eindigde op een typisch Ardense manier… met een stevige regenbui. Voordien had Lewis Hamilton al een zeer sterke 1.44.753 over de 7 kilometer asfalt neergezet, amper één tiende trager dan het ronderecord voor deze omloop, op naam van Giancarlo Fisichella in 1.44.667 (2009).

Achter Hamilton en zijn Mercedes F1 volgden Kimi Räikkönen (Ferrari +0,2 seconde), Valtteri Bottas (McLaren + 0,4 s), Max Verstappen (Red Bull + 0,4 s) en Sebastian Vettel (Ferrari + 0,4 s).

Max Verstappen mag dan al wel een regenrijder zijn, de Nederlander gaat uit van een droge race op zondag en een plaats naast het podium:

“Zondag gaat het niet meer regenen, het blijft dan droog. Ik denk dat wij een goed derde team zullen zijn (achter Mercedes en Ferrari nvdr). Ondanks onze plek nu, verwacht ik dat de verhoudingen morgen tijdens de kwalificaties weer anders gaan zijn. Ik denk dat wij (hij en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo) tijdens de kwalificaties en de race gaan vechten voor de 5de en 6de plaats. Hoe dan ook, ik ben gemotiveerd, zeker met de duizenden Nederlanders die er nu al zijn, dat geeft me een echte boost!”  

Achter de top reden Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne respectievelijk naar een 11de en 14de plaats in hun McLaren-Honda. Beide rijders, met verschillende set-ups, zaten op goed een halve seconde van elkaar.

In de Formula 2 was Charles Leclerc (Prema) andermaal de sterkste in de vrije trainingen. (Foto)