Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We stevenen af op wat in principe het autosportweekend van het jaar in ons land zou moeten zijn; de Belgische GP F1. Echter, zoals we hier merken aan de lezerscijfers, kijken de autosportfans heel vaak verder dan alleen F1. Maar goed, de F1 in Spa dus, met F2, GP3 en Porsche Supercup als opwarmers of moeten we zeggen… wakkerhouders?

Verder is er ELMS, Michelin Cup en Formule Renault Eurocup in Paul Ricard, met onder meer Eric De Doncker, Jean Glorieux en Max Defourny of als u het liever korter houdt, de Blancpain Sprint in Hongarije, met uiteraard Dries Vanthoor, Enzo Ide en Max Soulet.

In Portimao tracht Creventic nog eens een nieuwe 24-uursrace in het leven te roepen, wat de inflatie aan dit soort races alleen maar groter maakt. De BGDC en BMW Racing Cups zijn aan het werk in Assen, terwijl er regionaal heel wat op de agenda staat, met de Short rally van Kasterlee, met ook Regularity en uiteraard de Slalom van Overijse, een klassieker in zijn genre.

Eenzitters tot slot, zijn er in Gateway, met de op twee na laatste manche van de Amerikaanse Indy, terwijl in Virginia, Laurens Vanthoor geen last zal hebben van de prototypes, want uitzonderlijk racen er alleen de GTE en GTD.

Rallyrijden gebeurt in Tsjechië, de Barum ERC wedstrijd.

Op twee wielen in er de MotoGP in Silverstone.