Home > Circuit > Carlier Racing doet het op hun manier in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Carlier Racing doet het op hun manier in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Wat hebben Jurgen Evers, Andy Jaenen, Bert Longin en Johan Vannerum met elkaar gemeen? Allemaal hebben ze ooit hun eerste stappen in de autosport bij Carlier Racing gezet.

André Carlier is er ondertussen nog altijd bij en de man uit het Brusselse is klaar voor zijn 20ste editie van de 24 uursrace, samen met zijn dochter Petra. Hun BMW E36 M3 van het bouwjaar 1995 is de oudste wagen die in de Belcar meerijdt.

Het team ambieert een zo goed mogelijk resultaat, met een zeer democratisch budget en dat lijkt te lukken. “Mijn papa maakt zelf sommige onderdelen voor onze auto, in de plaats van die ‘kant en klaar’ te kopen. We zorgen er ook voor dat de auto niet onnodig belast wordt, daarom rijden we bij de kwalificaties maar mee tot we gekwalificeerd zijn, geen seconde langer”, vertelt Petra.

Met hun programma Start to Race leiden ze piloten en mecaniciens op. “Start to race is een programma dat mijn papa en ik op poten hebben gezet. Het is bedoeld voor mensen die dromen van een deelname aan bijvoorbeeld de 24 Uur van Zolder, of voor mecaniciens die graag in de autosport willen werken, maar niet weten hoe ze die droom waar kunnen maken. Daar helpen wij hen mee: we leren hen alles wat met racen te maken heeft.”

Dit jaar racen drie rijders die voor de eerste keer meedoen aan een 24 uursrace mee in de BMW van Carlier: Robert Vaesen, Matthieu Gilson en Fabian Cesari. Het team blijft ambitieus en wil verrassen: “We mikken zeker op een podiumplaats in onze klasse. 24 uur is lang, er kan veel gebeuren en wij achten niets onmogelijk”, aldus vader Carlier.

Foto: Evers Media

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters