Home > #Hoofdnieuws > Tänak leidt in Duitsland, Meeke crasht

Tänak leidt in Duitsland, Meeke crasht

De eerste proef van de WK rally in Duitsland was niet alleen goed voor een eerste klassement, maar ook voor de opgave van Kris Meeke in zijn Citroën C3. Ondanks het feit dat de proef amper 2 kilometer lang was, verloren we dus al een van de protagonisten. De Noord-Ier die sowieso al erg onder vuur ligt en enkele wedstrijden op de strafbank zat, ging na 1 kilometer tegen een blok beton en het was meteen over.

Vooraan was Ott Tänak de snelste in zijn Ford Fiesta, voor Citroën-rijder Craig Breen. Sébastien Ogier (Ford) zette de derde tijd neer en pakte meteen bijna een seconde op Thierry Neuville die in zijn Hyundai achtste werd: “Ik was wat van slag toen ik Meeke zijn wagen zag. Ik reed eerder behoudend, het is nu toch anders daar we WK-leiders zijn.

Morgen, vrijdag, staan er 7 KP’s op het menu, in de wijngaarden van de Moezel.