Home > #Hoofdnieuws > Historic Grand Prix Zandvoort met F1 demo door FORCE

Historic Grand Prix Zandvoort met F1 demo door FORCE

De Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt voor het derde jaar op rij de Formule 1-bolides uit de jaren ’80, ’90 en ‘00 van The FORCE. Tijdens de demo’s komt onder meer een ex-Michael Schumacher Benetton-Ford in actie. The FORCE komt op 1, 2 en 3 september met zeven tot negen, voor de fans zeer herkenbare Formule 1-auto’s naar Circuit Zandvoort. Geniet van de snelheid en de gillende motoren!

De bekendste Formule 1-bolide uit de FORCE-gelederen is de Benetton B192 die in 1992 door Michael Schumacher werd bestuurd. ‘Schumi’ behaalde met deze auto, nu in handen van Lorina McLaughlin, onder meer een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië.

Er komen drie Arrows Formule 1-auto’s naar de Historic Grand Prix Zandvoort. De Arrows A10 uit 1987 van Martin Overington is de voormalige auto van Eddie Cheever. De bolide wordt aangedreven door de 1,5 liter BMW turbomotor die in 1987 was omgedoopt tot Megatron. De ex-Derek Warwick Arrows A10B uit 1988, met dezelfde krachtbron, is ook van de partij.

FORCE-rijder Eddie McLurg heeft een luxeprobleem: neemt hij zijn Arrows FA13 uit 1992 mee naar Circuit Zandvoort, of toch maar zijn ex-Damon Hill Arrows A18? Damon Hill werd in 1996 wereldkampioen Formule 1. Vervolgens verruilde hij Williams-Renault voor Arrows, in 1996 het team van Jos Verstappen. De regerend wereldkampioen behaalde met zijn Arrows een tweede plaats als beste resultaat.

De meest recente Formule 1-bolide uit de FORCE-gelederen is de ex-Takuma Sato Jordan EJ12 uit 2002 van Barry Walker. Sato sprokkelde destijds twee puntjes bij elkaar, dankzij zijn vijfde plaats in zijn thuis-Grand Prix in Japan.
Net als de Jordan, was de Dallara F191 uit 1991 van Terry Sayles vorig jaar ook al te bewonderen tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.
De Minardi M186 uit 1986 was geen succes, de auto eindigde geen enkele keer in de punten. De huidige rijder Alex Pilz heeft er (uiteraard) niet minder plezier om!

De organisatie werkt hard om nog meer Formule 1-bolides naar de Historic Grand Prix Zandvoort te halen. Mogelijk komt de Toleman TG185 uit 1985 naar Circuit Zandvoort, 32 jaar nadat Teo Fabi met dit model deelnam aan de laatste Grand Prix van Nederland. Laten we hopen dat u ook mag genieten van de Lotus 102 uit 1990, aangedreven door niets minder dan een Lamborghini V12!

You may also like
F1: Zandvoort moet nog een jaar wachten
In een notendop: Jumbo Racedagen Zandvoort
Franse rijder komt om in Zandvoort Historic Grand Prix
Zandvoort maakt zich op voor topweekend