Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor klaar voor de derde 24-uursrace van de zomer

Dries Vanthoor klaar voor de derde 24-uursrace van de zomer

Dries Vanthoor werkt deze zomer een onwaarschijnlijk marathonprogramma af. De snelle man uit Zolder reed ondertussen in een Ferrari 488 GTE al naar winst in de categorie LM GTE Am in de 24 Uur van Le Mans, betwistte de 6 Uur van Paul Ricard en de 24 Uur van Spa in het kader van de Blancpain Endurance Series met zijn WRT Audi R8 LMS en start nu in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Of 78 uur racen in amper twee maanden tijd… Dit weekend doet de 19-jarige Vanthoor het dus in eigen tuin, letterlijk dan, want de omloop van Zolder is zijn thuisbasis. Dries Vanthoor neemt er het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup van MExT Racing, een al even legendarische wagen als de Ferrari of de Audi en dat met de ambitie om zondag iets na 16u00 ook bovenaan in het klassement te eindigen.

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder is al sinds 1977 een erg mooie afspraak op de Belgische autosportkalender. De race, die openstaat voor prototypes, GT-wagens en toerwagens, is bij de meest populaire van ons land en trekt ieder jaar weer een vol startveld en goed gevulde tribunes. Dit jaar is de startlijst één die het beste van de Belgische autosport verzamelt, met bovendien de komst van een bekende ex-wielrenner… Sportief is deze editie 2017 dus een hoogvlieger, met een stevige lijst aan zegekandidaten, zowel van de zijde van de Gt’s met Porsche en Lamborghini als exponenten, maar ook aan de kant van de prototypes vinden we meer dan één sterk team.

Dries Vanthoor: “Dat klopt, ik heb de lijst ook eens bekeken en met Marc Goossens, Anthony Kumpen, Jaap Van Lagen, Jeffrey van Hooydonk en andere toppers, belooft het echt een strijd op het scherp van de snee te worden. Bovendien is Zolder een veeleisend circuit voor mens en machine, dus onderschat de race echt niet. Maar ik heb er wel vertrouwen in, de vier voorgaande zeges in Zolder waren voor Porsche, dus waarom zouden wij het niet kunnen. Mijn samenwerking met Porsche ligt ook in het verlengde van mijn partnership met de Belgian Audi Club, want de facto vertegenwoordigen zij de sportieve belangen van de merken van de Belgische invoerder d’Ieteren, waaronder Audi, maar ook Porsche. Sportief zijn wij niet alleen goed gewapend met onze Porsche 911 GT3 Cup, het MExT team is een discreet raceteam, maar wel een heel degelijk! Mijn teamgenoten bewezen tijdens de eerste race van het Belcar-seizoen al dat ze hun mannetje kunnen staan.”

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder start al op woensdag met een parade van het circuit naar het centrum van Zolder, terwijl alle trainingen en chronoritten donderdag op de planning staan. Zaterdag start de race om 16u00.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy