Home > Circuit > Team Boonen klaar voor de klassieker

Team Boonen klaar voor de klassieker

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 staat de Eleven Sports 24 Hours of Zolder geprogrammeerd. Voor het Yokohama Power Racing Team vormt deze etmaalrace te Circuit Zolder de belangrijkste afspraak van het seizoen. De Ford Mustang werd, na de debuutwedstrijd in juli, voorzien van enkele upgrades en ook het rijderscorps werd versterkt. Bij de Eleven Sports 24 Hours of Zolder zullen vaste rijders Olivier Hermans, Chris Van Woensel en Tom Boonen vervoegd worden door de ervaren Mike Janssen.

“De wedstrijd die we in juli afwerkten is voor ons van kapitaal belang gebleken”, vertelt Olivier Hermans. “We verzamelden veel gegevens en hebben in de afgelopen weken de nodige aanpassingen aan de wagen doorgevoerd. De Ford Mustang blijft echter een redelijk nieuwe strijdros en op pure snelheid kunnen we geen vuist maken tegen de snelste prototypes en Porsches. Bijgevolg hebben we gezamenlijk als doel gesteld om op zondag om 16 uur de finish te halen en onderweg zoveel mogelijk bij te leren. We zijn namelijk nog een redelijk jong team en voor iedereen is dit avontuur een ontzettend leerzame ervaring.”

Ook Tom Boonen deelt die mening. “Ik had vooraf nooit kunnen bedenken wat ik de voorbije weken opgestoken heb. Elke minuut die we in en rond de wagen doorbrengen, leren we nog dingen bij. Afgelopen donderdag hebben we een uitgebreide test gedaan te Circuit Zolder en gezien het de ganse dag regende, hebben we ontzettend veel informatie vergaard met het oog op een regenafstelling. Nadien hebben we nog een testsessie afgewerkt op een droge baan waarbij we een aangepaste ophanging en nieuwe software konden testen. Alles verliep vlot en we trekken dus met een pak vertrouwen naar Zolder; ik heb echt goesting in mijn eerste Belcar-wedstrijd over 24 uren! In feite is de wagen waarmee we deze week aan de start komen niet meer te vergelijken met de wagen van de vorige race. De ophanging en dempers zijn veranderd, de elektronica is herbekeken en er zijn een resem kleine aanpassingen doorgevoerd. Bij de vorige wedstrijd merkten we dat de temperatuur van verschillende onderdelen hoog opliep, waardoor we op andere plaatsen in de wagen problemen kregen. Dat zijn zaken die je enkel merkt wanneer je test, dus het is goed dat we deze hebben kunnen oplossen en de oplossingen nadien hebben kunnen valideren tijdens een endurance-test.”

Woensdagnamiddag organiseert Circuit Zolder een parade met alle deelnemende wagens vanaf het circuit richting het Heldenplein in Heusden-Zolder. De eerste vrije training staat vervolgens donderdagochtend op het programma en tegen de klok van middernacht moet de polesitter gekend zijn. De Eleven Sports 24 Hours of Zolder start zaterdag om 16 uur. Eleven Sports verzorgt een TV-programma met live berichtgeving op zaterdag van 15.15 u tot 22.00 u en zondag 10.00 u tot 17.00 u. Tijdens de nacht is er een livestream op de website Belcarendurance.be.