Home > #Hoofdnieuws > Kumpen wil top 10 in Mid-Ohio

Kumpen wil top 10 in Mid-Ohio

Terwijl de Europese autosport even een weekend vakantie neemt, wordt er aan de andere kant van de Atlantische Oceaan volop verder geracet. In Mid-Ohio start onder meer onze landgenoot Anthony Kumpen in de NASCAR Xfinity Series aan het stuur van zijn #46 LeasePlan Chevrolet Camaro van Precision Performance Motorsports. Op de road course, met andere woorden een klassiek circuit, wil de Limburgse tweevoudige kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series een plaats bij de eerste tien veroveren.

Een goede week voor de 24 Hours of Zolder, waar Anthony Kumpen een zevende recordzege kan behalen, trekt de Limburger eerst nog de oceaan over. Hij zal er zaterdag deelnemen aan de 22ste meeting van de NASCAR Xfinity Series. De Mid-Ohio Challenge is één van de drie wedstrijden op een klassieke omloop, dus niet op één van de zo typische Amerikaanse ovalen.

Anthony Kumpen: “Het spreekt voor zich dat een Europese rijder daar voordeel kan halen uit de ervaring die wij op het Oude Continent, met dat soort circuits hebben. Wij rijden hier jaar in, jaar uit op gewone racecircuits, de Amerikanen doen dat veel minder. Daarom denk ik dat een top 10 haalbaar moet zijn. Nu goed, er starten meer dan 40 wagens komende zaterdag, dus we gaan het spreekwoordelijke vel van de beer niet te snel verkopen.

Anthony Kumpen doet het met een Chevrolet Camaro van het team Precision Performance Motorsports, een kleiner team, maar wel één dat de knepen van het vak kent.

Anthony Kumpen: “Ons team neemt het inderdaad op tegen grote teams, maar dat maakt niet uit, wij kennen onze kwaliteiten en gaan die ten volle uitspelen zaterdag. Wat de serie betreft, de NASCAR Xfinity Series, is de tweede divisie naast de Monster Energy NASCAR Cup Series, maar heel wat rijders uit die hoofdklasse, makkelijk is het dus zeker niet. Bij de vorige wedstrijd in Watkins Glen ging de zege naar Kyle Busch en dat is toch geen kleine jongen… Ik kijk er alvast naar uit om zaterdag, tijdens de 75 ronden tellende race te laten zien dat ik mijn plekje waard ben!