Home > #Hoofdnieuws > De troepenschouw deel 2: de GT’s, met Porsche en Lamborghini

De troepenschouw deel 2: de GT’s, met Porsche en Lamborghini

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In onze tweede deel over de deelnemers aan de 24 Uur van Zolder, bekijken we de lijst van de GT’s, met uiteraard een enorme groep Porsche 911, maar ook een serieuze outsider in de vorm van een schitterende Lamborghini SuperTrofeo.

Foto’s: © Evers Media

Ook bij de GT’s deelt de promotor van de 24 Uur van Zolder de deelnemers in twee groepen op, met name de vaste deelnemers en de gastteams. Alles samen staan er voorlopig negen Porsche op de affiche, één Lamborghini SuperTrofeo en uiteraard de Mustang waar we Tom Boonen zouden moeten zien rijden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/derdaele.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

18 zeges in één auto

De diverse Porsche 911 zijn uiteraard de machines bij uitstek om voor de 18de maal deze Belgische uithoudingsrace te winnen. De afgelopen vier edities ging de zege naar het Limburgse Belgium Racing, met viermaal onder meer het duo Kenneth Heyer-Dylan Derdaele achter het stuur. Ditmaal worden zij bijgestaan door recordwinnaar Marc Goossens, die al zesmaal in Zolder won, samen met drievoudig winnaar Peter Hoevenaars en ook al ex-winnaar Louis Machiels. Het hoeft dan ook geen betoog dat zij als archi favoriet aan deze race beginnen. Bovendien heeft het team van Patric Derdaele met Bonnet-Van Parijs-Van Lagen (hier ontbreken nog één à twee namen nvdr.) nog een serieus ijzer in het vuur. Overigens staat er nog een derde Porsche van Belgium Racing op de entrylist, evenwel zonder rijders.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Of 12 zeges…

Dat is het aantal zeges in Zolder van het kwartet Longin Sr.-Longin Jr.-Frank Beliën-Anthony Kumpen in de Zolderse klassieker. De Wolf GB08 wordt zoals geweten thuis gelaten, en ruimt plaats voor een gloednieuwe Porsche 991 GT3 Cup met een vierliter onder de motorkap. Echter PK Carsport kent de auto minder goed dan de clan Derdaele en vertrekt dus toch eerder als outsider. Bij de ernstige outsiders rekenen we ook de Porsche van de Porsche Concessie Kronos. Wie naast Bouvy-Coens-Van Dalen zal plaatsnemen, is echter nog niet geweten. Dezelfde status krijgt MExT Racing, dat onder aanvoering van Dries Vanthoor ook niet te onderschatten is. Het team doet het bijzonder goed in het kampioenschap.

Verder is het uitkijken naar wat EMG Motorsport met zijn Porsche vermag, en met John De Wilde, ex-winnaar Bert Redant en routinier Peter Van Delm zouden ze wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Ook de GHK Porsche met rally-icoon Freddy Loix zal zeker niet moeten onderdoen. Rest tot slot de wat oudere 996 van Luc Moortgat, die ongetwijfeld mits een regelmatige race de top 10 viseert.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/belcar-zondag-16.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/lambo.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Italiaans geweld

En wat te zeggen van de Lamborghini van Niels Lagrange en co? De Italiaanse bolide is snel, maar hoe zal het de techniek vergaan op de loodzware Limburgse omloop? En bovendien spelen ook het verbruik en de banden misschien wel niet in de kaart van de machtige SuperTrofeo. Maar hoe dan ook, het tikkeltje exotisme is welgekomen in een groep wagens die voor de rest door Porsche wordt gedomineerd. Rest er nog de Mustang V8, een auto met een geweldige sound, maar oh zo delicaat. Uitrijden zou voor hen al een wonder op zich zijn!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]